Facebook zaslužan za 4,5 milijuna novih radnih mjesta

Facebook zaslužan za 4,5 milijuna novih radnih mjesta

Prema istraživanju koje je proveo Deloitte, Facebook je globalnoj ekonomiji u 2014. godini pridonio s ukupno 227 milijarde dolara i zaslužan je za 4,5 milijuna radnih mjesta diljem svijeta. U SAD-u Facebook je „odgovoran“ za oko više od 1 milijun radnih mjesta, dok u Velikoj Britaniji  ta brojka iznosi blizu 154.000.

Svi ti podaci se temelje na istraživanjima koje se tiču treće strane, marketinških aktivnosti i raznih web tvrtki koje zarađuju preko Facebooka. Studija tvrdi kako Facebook pomaže tvrtkama da dođu do kupaca, smanjuje barijere koje se tiču marketinga i potiče poduzetništvo.

Apple je pak zaslužan za 514.000 radnih mjesta diljem SAD-a, prema zadnjem istraživanju iz 2012. godine. Da nema Facebooka mnogi od nas ne bi bili ovisni o društvenim mrežama, no ako gledamo s pozitivne strane, mnogi od njega žive i zarađuju.

Treba napomenuti kako su se pojavom društvenih mreža otvorila i neka nova radna mjesta koja do njihove pojave nisu bila uobičajena. Prije svega, riječ je o community managerima. Uglavnom, na vama ostaje odabir kako ćete se koristiti Facebookom - kao izvorom zarade ili gubljenjem vremena.