Facebook ostvaruje najbrži rast prihoda među top tehnološkim tvrtkama

Facebook ostvaruje najbrži rast prihoda među top tehnološkim tvrtkama
Pixabay

Facebook je uvjerljivo najmoćnija društvena mreža na svijetu, ali i jedna od deset najvrednijih tehnoloških kompanija na svijetu. I ne staje s dominacijom, što potvrđuju i brojke. Naime, u posljednjih pet godina Facebook bilježi 400 posto rasta, što je uistinu impozantno. Ostali ne mogu ni blizu. A pod „ostali“ se misli na kompanije kao Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet...

Konkretno, ako se pogleda samo posljednji kvartal 2016. godine, vidi se da je Facebook u odnosu na isto razdoblje godinu ranije zabilježio 50,8 posto rasta, dok je prvi pratitelj Amazon na svega 22,4 posto rasta. Alphabet, kompanija pod kojom je Google, bilježi rast od 22,2 posto.

Naravno, s vremenom će se rast Facebooka usporiti jer u jednom trenutku mora doći do nekog vrhunca pa će se stabilizirati u određenoj mjeri. No, čini se da to neće biti baš tako brzo.

Primjerice, Appleu se to dogodilo pa je zabilježio 3,3 posto rasta, Microsoft je zabilježio svega 1,2 posto rasta, Twitter 0,9 posto rasta. Zanimljiv je pak PayPal jer bilježi 16,6 posto rasta, što je iznimno dobar rezultat, bez obzira što u posljednjem kvartalu zbog povećane aktivnosti potrošača bilježe više transakcija nego kroz ostatak godine.