Facebook je najvoljeniji brend na svijetu

Facebook je najvoljeniji brend na svijetu
Facebook

Najvredniji i najprofitabilniji brendovi svijeta su poznati, konstantno se vrte jedi te isti, ali nekako se kao najslađa titula čini ona koja se dodjeljuje najvoljenijem. I prema trećem NetBase Top 100 Global Brand Love istraživanju, najvoljeniji brend na svijetu jest Facebook!

Naravno da je osnivač i izvršni direktor (CEO) Mark Zuckerberg presretan zbog tog podatka jer mnogi se konstantno trude narušiti imidž njegove kompanija na razne načine. Sad bar zna da uz to što korisnici svojim aktivnostima donose enormne prihode, potpuno su zadovoljni onime što se stavlja pred njih.

Također, uspjeh Facebooka popraćen je podatkom da su tehnološke kompanije općenito iznimno voljene jer na drugom je mjestu Amazon, a potom slijede eBay, Apple, Snap, Disney, Pokémon Go, Etsy, Netflix i Sony. Dakle, tek se Disney može nazvati kompanijom koja nije tehnološkog tipa, iako je to dosta nategnuto s obzirom da se Disney uvelike okrenuo tehnologiji.

Zanimljiv je pritom Snap, koji se po prvi put našao na listi i odmah stigao do petog mjesta. Uber je kao debitant završio 11., Tesla 27., Hulu 63. Najveći napredak, od čak 473 posto, bilježi Target, koji se nalazi na 18. mjestu ove prestižne i interesantne liste.

Samo, kako se ona popunjava? Naime, napredni NetBaseovi algoritmi pregledavaju aktivnosti na društvenim mrežama i u detalje znaju prepoznati kad se nekome samo sviđa određeni brend i kad ga vole. Istraživanje je provedeno od svibnja prošle godine do srpnja ove godine. Neće zbog toga porasti cijene dionica, ali kompanijama na samom vrhu sigurno je drago vidjeti da korisnici bez ikakve prisile pokazuju toliko pozitivnih osjećaja prema njima.

Rezultati su pokazali i to da čak 63 posto brandova dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, njih 12 posto iz Japana i osam posto iz Njemačke. No, možda dogodine lideri kompanija upregnu zaposlen u odjelima za društvene mreže pa poboljšaju interakciju s korisnicima kao i svoju prisutnost na društvenim mrežama te samim time pridobiju ponešto ljubavi...