F.lux aplikacija za upravljanje emisijom plavog svjetla stiže na Android

F.lux aplikacija za upravljanje emisijom plavog svjetla stiže na Android
Ilustracija / Antonio Jularić

F.lux aplikacija je popularna zbog mogućnosti da vaš zaslon napravi jednakim kao što je i osvjetljenje u vašoj radnoj sobi. Boja na vašem ekranu prilagodi se dobu dana i toplija je noću, te se smanjuje emisija plavog svjetla. Sve te mogućnosti moći će isprobati i Android korisnici jer je F.lux aplikacija stigla na Android.

Nažalost, aplikacija za sada zahtijeva od korisnika da imaju rooted telefon kako bi se iskoristile navedene funkcionalnosti. Sve to se odvija kada se pojavljuju i druge aplikacije koje nam pomažu da naše uređaje prilagodimo prilikom noćnog rada - Night Shift (iOS 9.3), Blue Shade (Amazon Fire) i Night Mode (Android N).

Takav razvoj događaja dovodi  F.lux aplikaciju u nepovoljan položaj jer je konkurencija svakim danom sve brojnija. F.lux aplikacija dizajnirana je davne 2009. godine, a danas radi na Mac OS X, Windows, Linux, i na otključanim iOS uređajima.

Valja naglasiti kako aplikacija neće raditi na svim telefonima - velika većina Samsung Galaxy 5.x uređaja neće biti u mogućnosti imati F.lux. Inače, F.lux će vam omogućiti da kontrolirate vrijeme u danu kada želite prijeći na drugi mod i koju temperaturnu boju želite koristiti.