Evernote ograničava besplatnu verziju aplikacije i poskupljuje pretplatu

Evernote ograničava besplatnu verziju aplikacije i poskupljuje pretplatu

Evernote je popularna aplikacija za organizacije bilježaka i planova te je ovih dana objavila kako uvodi određene promjene. Od danas, ako koristite free plan, bit će vam dopušteno sinkronizirati bilješke između dva uređaja. Sve što je više od toga, trebati će platiti.

Ako već koristite besplatni Evernote račun i sinkronizaciju između više od dva uređaja, bit će vam omogućeno da kroz neko vrijeme napravite nadogradnju, no to ćete morati napraviti brzo. Možete odabrati Plus ili Premium koji stoje 4 i 8 dolara.

Plus opcija je prije stajala 3 dolara, dok je  za Premium opciju trebalo izdvojiti 6 dolara. Plus uključuje 1 GB prostora za prijenos svaki mjesec. Koji su razlozi ovih promjena? Sve je vrlo jednostavno. Direktor Evernotea Chris O'Neill samo želi ponuditi veliki proizvod po razumnoj cijeni. On je naglasio kako je glavni cilj daljnji razvoj Evernota i to kroz duže vrijeme. No, to ulaganje zahtijeva puno novaca, pa je razumljivo zašto se digla cijena.

S druge strane, korisnici su izuzetno nezadovoljni ovim potezom Evernotea, pa bi se moglo dogoditi da dođe do masovnog odlijeva korisnika, a najviše bi u toj priči mogao dobiti Microsoft OneNote koji već ima i podršku za prebacivanje svih bilješki iz Evernotea.