Epson dobio TIPA nagradu za najbolji foto projektor 2014.

Epson dobio TIPA nagradu za najbolji foto projektor 2014.
Epson

Urednici i novinari iz fotografskih magazina širom svijeta i ove su godine u sklopu dodjele prestižnih TIPA nagrada za 2014. prepoznali kvalitetu i pouzdanost Epsonovih uređaja. Video projektor za kućno kino Epson EH-TW7200 proglašen je pobjednikom u kategoriji najboljeg foto projektora (Best Photo Projector).

Udruženje TIPA (Technical Image Press Association) izdvaja najbolje uređaje koji su se pojavili na tržištu u posljednjih dvanaest mjeseci tako što ocjenjuje inovativnost, tehnologiju, dizajn, jednostavnost korištenja te odnos cijene i kvalitete.

„U udruženju TIPA djeluju stručnjaci koji odabiru proizvode u skladu s najstrožim standardima. Stručni žiri imao je velik izbor za dodjelu ove nagrade i vrlo smo ponosni što je Epson još jednom odabran kao dobitnik ove vrijedne nagrade“, kazao je Ian Cameron, direktor globalne prodaje i marketinške podrške u Epsonu.

TIPA je jedno od najutjecajnijih i udruženja novinara u sektoru fotografije i imaginga, a njegovi članovi djeluju u devet europskih zemalja te u Australiji, Kanadi, Kini, Indiji, Južnoafričkoj republici i SAD-u. Epson je od 1997. godine osvojio ukupno 34 TIPA nagrade za uređaje koji uključuju inkjet pisače, tinte, skenere i video projektore.

„Epson EH-TW7200 je prvenstveno namijenjen korisnicima kućnih kina, no ujedno pruža zapanjujuću kvalitetu prikaza nepokretnih slika, kako kod kuće tako i u javnim prostorima te obrazovnim ustanovama. Uređaj nudi opcije širokokutnog i tele objektiva čime omogućava veliku fleksibilnost postavljanja i projekcijske udaljenosti, uz svjetlosnu snaga od 2000 lumena, kako bijelog tako i svjetla u boji. Živopisne boje i kontrast slike zajamčeni su uz omjer kontrasta od 120.000:1. Razlučivost projekcije je Full HD 1080p, a ručno podešavanje trapezoidne slike dozvoljava pomicanje +/- 30 stupnjeva. Projektor podržava spajanje putem USB 2.0, HDMI 1.4, Composite in, Component in i SVideo sučelja. Može i reproducirati 3D sadržaje, a u paketu s uređajem dolazi i par RF 3D naočala“. (TIPA).