Dvanaesto izdanje Dana otvorenih integracija

Dvanaesto izdanje Dana otvorenih integracija

Tvrtka King ICT dvanaestu godinu za redom organizira Dan otvorenih integracija, poslovno informatičku konferenciju koja će se i ove godine održati u Zagrebu. Na događaju, koji je zakazan za 29. ožujka, okupit će se više od 400 sudionika iz ICT industrije i javne uprave.

Kada su u pitanju teme, one su vezane uz javnu upravu, ulagački potencijal Hrvatske, ulazak u Schengenski prostor, modernizaciju Zračne luke Dubrovnik i priču o uspjehu startupa koji je na tržište donio popularnog medvjedića Teddy The Guardian.

Predstavnici Ministarstva uprave govorit će o mjerama koje pojednostavljuju pravila i ubrzavaju rad javne uprave, povećavaju pravnu sigurnosti te uključuju digitalizaciju svih procesa kako bi se proširile e-usluge građanima i poduzetnicima, povezala sva tijela državne uprave te uspostavio jedinstven način komunikacije građana s državnom upravom.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Kašić Jelušić održat će uvodno izlaganje na temu "Je li Hrvatska ulagačka destinacija". EBRD-ovo financiranje ICT projekata na posebnoj će radionici pojasniti ekspert te banke Dino Shiatis. Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Joško Dorić govorit će o projektu ulaska Hrvatske u Schengenski prostor, dok će direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić predstaviti provedbu modernizacije te tvrtke. Izlaganje o uspjehu medvjedića Teddya održat će Josipa Majić.

U DEMO sobi posjetitelje očekuje 15 inovativnih rješenja koja povezuju, nadziru, otkrivaju, unapređuju, analiziraju i štite informacije, poslovanje, ljude i sustave. Ponovno su organizirane radionice, njih ukupno sedam, na kojima će biti riječi o nizu novih sigurnosnih rješenja kao i onih za unapređenje poslovanja. Sudjelovanje na konferenciji besplatno je za sve zainteresirane, a više informacija dostupno je na službenoj stranici Dana otvorenih integracija.