Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Foto: Fotolia

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Još iz kategorije

Turski Tarfin pobjedio na natjecanju Fincluders Startup Challenge

Turski Tarfin pobjedio na natjecanju Fincluders Startup Challenge

02.12.2016. komentiraj

Turski Tarfin osvojio je 15 tisuća eura te titulu prvog pobjednika natjecanja Fincluders Startup Challenge koje je uključilo fintech tvrtke s proizvodima usmjerenim olakšavanju pristupa bankovnim uslugama. Razvojna jedinica Europskog fonda za jugoistočnu Europu organizirala je natjecanje kako bi privukla najbolje startup timove čiji proizvodi potiču financijsku inkluziju za mikro i mala poduzeća te kućanstva s niskim primanjima u regiji koja obuhvaća 16 zemalja jugoistočne Europe te istočnih susjednih zemalja u kojima fond djeluje.

HAKOM: prva mjerenja pokazala uklanjanje smetnji na sjevernom Jadranu

HAKOM: prva mjerenja pokazala uklanjanje smetnji na sjevernom Jadranu

02.12.2016. komentiraj

Prema informaciji talijanskog Ministarstva gospodarskog razvitka (MISE), talijanski nakladnici su tijekom studenoga proveli postupak isključivanja međunarodno neusklađenih odašiljača, koji su dugi niz godina stvarali smetnje prijemu hrvatskih televizijskih programa duž Jadranske obale. Riječ je o odašiljačima koji su radili na kanalima koje upotrebljavaju hrvatski nakladnici sukladno međunarodnim sporazumima. Gašenje ometajućih odašiljača u Talijanskoj Republici provelo se kroz postupak dobrovoljnog gašenja ili prelaskom programa u druge mreže na kanalima koji ne uzrokuju smetnju hrvatskim televizijskim programima u radu.

Krenule early bird prijave za Windays 17

Krenule early bird prijave za Windays 17

02.12.2016. komentiraj

Kraj travnja već je tradicionalno vezan uz najveću domaću ICT konferenciju koju organizira Microsoft. Sedamanaesto izdanje Windaysa neće odstupiti od uobičajenog termina te će se održati od 25. do 28. travnja. Drugu godinu za redom mjesto održavanja bit će Poreč, odnosno Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola.