PRIKAŽI KATEGORIJE
Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Algebra i CARNet potpisali ugovor o digitalnom školovanju nastavnika i osnivanju zajednica praktičara

Algebra i CARNet potpisali ugovor o digitalnom školovanju nastavnika i osnivanju zajednica praktičara

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet i Algebra potpisali su “Ugovor o nabavi usluge izrade scenarija učenja i okvira za digitalnu kompetenciju te priprema, organizacija i provedba edukacije korisnika i događanja vezanih za zajednicu praktičara za provedbu projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola” - GRUPA 3. Priprema, organizacija i provedba edukacije za ciljane skupine korisnika u pilot školama i organizacija događanja vezanih uz stvaranje zajednice praktičara.“

29.07. 2016 Pročitaj više
INFOGRAFIKA: Pokemon Go mogao bi vam pomoći smršaviti

INFOGRAFIKA: Pokemon Go mogao bi vam pomoći smršaviti

Nintendo se zahvaljujući Pokemon Go aplikaciji vratio „u igru“, cijene dionica su im na najvišim razinama unazad 33 godine i sama igra ne prestaje osvajati ljude diljem svijeta. I ne samo to, oni najuporniji bi od same igre mogli izgubiti kilograme jer se kreću više nego prije.

29.07. 2016 Pročitaj više
Sutra je zadnji dan za besplatnu nadogradnju na Windows 10

Sutra je zadnji dan za besplatnu nadogradnju na Windows 10

Ostalo je još nešto više od jednog dana za besplatnu nadogradnju Windows 7, 8 i 8.1 sustava na Windows 10 operativni sustav. Tako sutra s 29. srpnjem ističe jednogodišnje razdoblje besplatne instalacije, a do sada je Windows 10 na svoja računala širom svijeta instaliralo više od 350 milijuna korisnika.

28.07. 2016 Pročitaj više
Goran Brnjac direktor poslovnog razvoja Combisa

Goran Brnjac direktor poslovnog razvoja Combisa

Jedan od vodećih pružatelja IT usluga u Hrvatskoj osnažio je svoj stručni tim dolaskom Gorana Brnjca na jednu od ključnih pozicija u kompaniji, tvrde u Combisu. Regionalni sistem integrator Combis u formiranju je tima za poslovni razvoj, čiji je cilj snažniji iskorak u nove i specifične poslovne niše te nova napredna rješenja i usluge. Direktor poslovnog razvoja tako je postao Goran Brnjac, koji u Combis dolazi iz Sektora korporativne prodaje Hrvatskog Telekoma gdje je ostvario iznimne rezultate.

28.07. 2016 Pročitaj više
Nova uredba o snimanju iz zraka

Nova uredba o snimanju iz zraka

U vrijeme kada svi govore o dronovima, letenju i snimanju iz zraka, kada je broj letjelica sve veći i kada mnogi lete bez ikakvih dozvola Vlada RH donijela je na svojoj posljednjoj sjednici novu Uredbu o snimanju iz zraka kojom se ovlašćuje Državna geodetska uprava za nastavak kontrole izdavanja dozvola za snimanje kao što ej to i dosad bio slučaj uz neka pojašnjenja i poboljšanja. Među ostalim uređuju i dodaju neka pravila koja su postojala do sada kada je recimo u pitanju letenje bespilotnim letjelicama odnosno dronovima, no mnoge su stvari ostale nejasne i nedorečene prije svega u segmentu snimanja iz zraka kada se ona događaju bez mogućnosti planiranja primjerice kao u slučaju zanimljivih novinarskih tema bez obzira da lije riječ o videu ili fotografijama.

28.07. 2016 Pročitaj više
Čak šest od petnaest testiranih antivirusa izloženo code hookingu i injektorskim tehnikama

Čak šest od petnaest testiranih antivirusa izloženo code hookingu i injektorskim tehnikama

Veći broj antivirusnih paketa i programa ima propuste zahvaljujući kojima su računala korisnika izložena napadima. Tvrka za cyber sigurnost enSilo pronašla je čak šest uobičajenih problema koji utječu na više od 15 antivirusnih programa, a svi su izloženi code hookingu (koji nadzire funkcije operativnog sustava) i injektorskim tehnikama. Napadači mogu iskoristiti ove propuste kako bi zaobišli mjere zaštite Windowsa i drugih programa. Najčešći program koji se koristi za hooking je Microsoftov Detours.

27.07. 2016 Pročitaj više
ZATVORI