Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Ford predstavio inteligentni limitator brzine

Ford predstavio inteligentni limitator brzine

Intelligent Speed Limiter je nova zanimljiva i korisna značajka koju je Ford predstavio ovih dana. Radi se o inteligentnom limitatoru brzine koji pomoću kamere koja je postavljena na vjetrobransko staklo skenira putokaze i drži vašu brzinu pod kontrolom.

28.03. 2015 Pročitaj više
Činjenice o provedbi i rezultatima projekta ICT Curricula

Činjenice o provedbi i rezultatima projekta ICT Curricula

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet organizirala je 25. ožujka konferenciju za medije povodom niza netočnih napisa u hrvatskim medijima o provedbi EU projekta u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava „Daljnji razvoj i provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira“ IPA IV komponenta

28.03. 2015 Pročitaj više
Steve Wozniak zabrinut za čovječanstvo

Steve Wozniak zabrinut za čovječanstvo

Budućnost će biti vrlo loša za ljude, naglašava Steve Wozniak u intervjuu za australski Financial Review. Nadali smo se nekim optimističnim riječima od strane Stevea, no, nažalost, to nismo dočekali. Steve je u intervjuu izjavio kako će računala zavladati ljudima, a da nije usamljen u svojim razmišljanjima potvrđuju misli Stephena Hawkinga i Elona Muska.

28.03. 2015 Pročitaj više
Stagnacija anketne stope nezaposlenosti u 2014. godini

Stagnacija anketne stope nezaposlenosti u 2014. godini

Državni zavod za statistiku objavio je podatke iz Ankete o radnoj snazi za 2014. godinu na bazi harmonizirane metodologije Međunarodne organizacije rada (ILO). Podaci o broju zaposlenih, nezaposlenih i stopi nezaposlenosti znatno se razlikuju od podataka dobivenih metodologijom koju koristi DZS i HZZ (registrirani/administrativni podaci).

27.03. 2015 Pročitaj više
TEDxUniversityofZagreb širi pozitivne ideje i energiju

TEDxUniversityofZagreb širi pozitivne ideje i energiju

Studentska udruga eSTUDENT u subotu 28. ožujka 2015. organizira konferenciju TEDxUniversityofZagreb s temom Impact. Konferencija će se održati u Studentskom domu Stjepan Radić, kino dvorana Forum (Jarunska 2).

27.03. 2015 Pročitaj više
Windows Store aplikacije skuplje izvan SAD-a

Windows Store aplikacije skuplje izvan SAD-a

Ne živite u SAD-u? Sorry, ali ako niste otišli preko velike bare crno vam se piše što se tiče Windows Store aplikacija. Sada ćete morati platiti puno više za njih jer je vaše prebivalište izvan SAD-a.

27.03. 2015 Pročitaj više