Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Kaspersky objavio zakrpu za CoinVault Ransomware

Kaspersky objavio zakrpu za CoinVault Ransomware

Stiže nam jedna dobra vijest iz svijeta IT sigurnosti a tiče se zlonamjernog CoinVault Ransomware koji šifrira vaše privatne datoteke i dekriptira ih kada plaćate određenom količinom bitcoina.

18.04. 2015 Pročitaj više
Zašto developeri i dalje preferiraju iOS umjesto Androida

Zašto developeri i dalje preferiraju iOS umjesto Androida

Android operativni sustav svakako je dominantniji po pitanju udjela na tržištu nego iOS, ali po pitanju zarade je prednost na strani Applea. U ovom je kvartalu brojka, pokazuje analiza provedena od strane App Annie, na 99 milijuna dolara, a za Google na 52 milijuna.

18.04. 2015 Pročitaj više
Android One program ispod očekivanja

Android One program ispod očekivanja

Google je želio postići s Android One bolju i veću kontrolu nad uređajima koji su namijenjeni za tržišta u nastajanju, no prema najnovijim informacijama ovaj projekt je jednostavno zapeo. To je jedna vrsta Nexus programa za low-cost uređaje, a cijeli projekt je najavljen u lipnju 2014. godine na Google I/O događaju.

17.04. 2015 Pročitaj više
Sigurnosne aplikacije za Android postaju sve bolje

Sigurnosne aplikacije za Android postaju sve bolje

Virusi na mobilnim uređajima nisu toliko česti, zato antivirusni programi koje na njima imamo rijetko kvalitetno i pravovremeno javljaju neke probleme i upozoravaju na opasna mjesta na internetu. No polako cyber kriminal nalazi svoje mjesto i na mobilnim uređajima pa treba biti oprezan, zbog čega je zanimljivo vidjet što Android nudi.

17.04. 2015 Pročitaj više
OLED u budućnosti postaje standard za sve nosive uređaje

OLED u budućnosti postaje standard za sve nosive uređaje

Janice Mahon, potpredsjednica Technology Commercialization at Universal Display Corporation (UDC) tvrdi kako će OLED postati standardni zaslon za sve nosive uređaje. Ona čvrsto vjeruje kako će OLED tehnologija zauzeti primarno mjesto u segmentu zaslona, a ističe i kako su OLED zasloni puno bolji izbor za tržište potrošača nego što je to LCD tehnologija.

17.04. 2015 Pročitaj više
Profesor matematike istražio: Bankari ne znaju izračunati kamatu

Profesor matematike istražio: Bankari ne znaju izračunati kamatu

Profesor matematike Toni Milun proveo je istraživanje o financijskoj pismenosti bankarskih djelatnika postavljajući im osnovna pitanja koje učenici uče u ekonomskim školama i studenti na ekonomskim fakultetima. Istraživanje je pokazalo kako bankari ne znaju izračunati kamatu, kao niti je li tekući račun jednostavan ili složen

17.04. 2015 Pročitaj više