Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Google ima još jedan problem s fragmentacijom Androida, a on se nalazi u Aziji

Google ima još jedan problem s fragmentacijom Androida, a on se nalazi u Aziji

Svugdje će, osim na jednom tržištu, vaš Androidni telefon biti opremljen „Google paketom“ znači sadržavat će Gmail, Google Maps, YouTube i druge Google-ove aplikacije. Tržište gdje te aplikacije ne dolaze po defaultu na Androidnom uređaju je, pogađate, kinesko.

25.10. 2014 Pročitaj više
Microsoft održao Cloud and Devices day

Microsoft održao Cloud and Devices day

Kompanija Microsoft Hrvatska jučer je održala Cloud and Devices day u prostorijama svog ureda. Ovo događanje o softveru i uslugama u oblaku za mala i srednja poduzeća okupilo je 70-tak uzvanika.

24.10. 2014 Pročitaj više
O čemu hakeri razmišljaju?

O čemu hakeri razmišljaju?

Svi smo barem jednom bili napadnuti od strane nekog virusa, trojanca, crva i ostalih malicioznih kreatura stvorenih od strane ljudi koji od toga žele izvući neku korist. Samo, rijetko kad nam je jasno što imaju od toga da nas napadnu. Novac, slavu, dokaz da mogu, pažnju, razbijanje dosade?

23.10. 2014 Pročitaj više
Nokia HERE Maps dostupne za sve Android uređaje

Nokia HERE Maps dostupne za sve Android uređaje

Prije 2 tjedna, Nokia HERE Maps debitirale su po prvi puta na Androidu, no bile su dostupne ekskluzivno samo za Samsung uređaje kroz Samsung Apps Store. Pa, izgleda da ekskluzivnost nije dugo trajala, jer je Nokia svoju aplikaciju koja je još uvijek u beta fazi razvoja, učinila dostupnom i za ostatak puka koji ima uređaje pogonjene Androidom.

22.10. 2014 Pročitaj više
Ovog vikenda održava se Zagrebački Fotosajam 2014.

Ovog vikenda održava se Zagrebački Fotosajam 2014.

Na druženju s novinarima u zagrebačkom Hypo centru najavljen je tradicionalni Zagrebački Fotosajam koji će se održati na istom mjestu ovu subotu 25.10.2014. na 1. katu Hypo centra (Slavonska avenija 6).

22.10. 2014 Pročitaj više
Microsoft pustio prvu veliku nadogradnju za Windows 10 Tech Preview

Microsoft pustio prvu veliku nadogradnju za Windows 10 Tech Preview

Tri tjedna nakon lansiranja Windows 10 Technical Preview, Microsoft je lansirao prvu novu verziju članovima Windows Insider Programa. Nova verzija nosi oznaku Build 9860, a korisnicima je dostupna kroz Windows Update, a dok god je računalo upaljeno ili u sleep modu, nadogradnja će instalirati samostalno.

22.10. 2014 Pročitaj više