Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

EU pohvalila Googlove promjene pravila za in-app kupovinu, traži isto i od Applea

EU pohvalila Googlove promjene pravila za in-app kupovinu, traži isto i od Applea

Europska komisija zatražila je prije nekoliko tjedana od Googlea i Applea da u ponudi svojih aplikacija imaju jasno naznačeno što se plaća, koliko se plaća i kako se plaća jer postojale su neke od aplikacija koje bi preuzimanje "shvatile" kao prihvaćanje naplate od korisnika u trenutku kad njeno korištenje dođe do te faze. Google ih je poslušao, Apple nije.

22.07. 2014 Pročitaj više
Tehničko veleučilište u Zagrebu i SAP pokrenuli suradnju

Tehničko veleučilište u Zagrebu i SAP pokrenuli suradnju

Danas su na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu (TVZ),  dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu dr. sc. Slavica Ćosović Bajić i direktorica SAP-a Sonja Popović, potpisale  „SAP University Alliance Associate Member“ ugovor o suradnji. Sklopljenim ugovorom studentima TVZ-a omogućen je pristup i korištenje specijaliziranih edukativnih sadržaja baziranih na novim SAP tehnologijama i rješenjima, prvenstveno iz portfelja SAP HANA rješenja.

22.07. 2014 Pročitaj više
Hondin robot ASIMO postaje sve inteligentniji

Hondin robot ASIMO postaje sve inteligentniji

Honda već dugo vremena radi na svojem ASIMO robotu – čak više od dva desetljeća. No, čini se kako je tek sada uspio razviti robota da bude od koristi. Najnovija verzija dolazi s puno fizičkih poboljšanja, uključujući i nove noge s kojima može hodati po neravnom terenu.

22.07. 2014 Pročitaj više
Svjesno računalstvo je sljedeći veliki trend kod aplikacija

Svjesno računalstvo je sljedeći veliki trend kod aplikacija

Budućnost računalnih usluga i aplikacija je u tzv. svjesnom računalstvu, odosno alatima, programima i aplikacijama koje imaju umjetnu inteligenciju, konstantno uče, nadograđuju se i korisnici su kod složenih operacija ili nekih uslužnih djelatnosti.

21.07. 2014 Pročitaj više
Apple će platiti 450 milijuna dolara odštete zbog manipuliranja cijenama eBookova

Apple će platiti 450 milijuna dolara odštete zbog manipuliranja cijenama eBookova

Američko ministarstvo pravosuđa i državni odvjetnici tužili su Apple i pet izdavača u travnju 2012., optužujući ih da su nezakonito povećali cijene e-knjiga. Tih pet izdavača koji su se udružili s Appleom su Penguin Group, Harper Collins, Simon & Schuster, Hachette i Macmillan.

21.07. 2014 Pročitaj više
Alan Mulally u Upravnom odboru Googlea

Alan Mulally u Upravnom odboru Googlea

Google je najavio kako će u Upravni odbor staviti  Alan Mulallyja, koji je osam godina bio predsjednik i glavni izvršni direktor Forda. Osim toga, Alan Mulally bio je izvršni potpredsjednik zrakoplovne tvrtke Boeing i izvršni direktor Boeing Commercial Airplanes divizije od 2001 do 2006. godine.

20.07. 2014 Pročitaj više