Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Foto: Fotolia

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Još iz kategorije

Fina GS zaslužila ISO 31000:2009 kao potvrdu upravljanja rizicima

Fina GS zaslužila ISO 31000:2009 kao potvrdu upravljanja rizicima

26.10.2016. komentiraj

Fina gotovinski servisi postali su prva kompanija u Hrvatskoj koja je implementirala i potvrdila sukladnost sustava upravljanja rizicima s međunarodnom normom ISO 31000:2009 i to uz konzultantsku pomoć tvrtke Trilix koja je dio Span grupe.

Appleovi procesori i do 50 posto veći od konkurentskih, zbog čega postižu znatno bolje rezultate

Appleovi procesori i do 50 posto veći od konkurentskih, zbog čega postižu znatno bolje rezultate

26.10.2016. komentiraj

Poznato je kako iPhone ima redovito izvrsne performanse te mu je korisničko iskustvo uvijek na prvome mjestu. Sada su pak procurile informacije kako su iPhone 7 i iPhone 7 Plus sa A10 Fusion procesorom daleko nadmašili konkurenciju iz Qualcomma i Samsunga.

Citus rekordno dobar u Londonu na sajmu inovacija

Citus rekordno dobar u Londonu na sajmu inovacija

26.10.2016. komentiraj

Hrvatska tvrtka Citus na 16. je međunarodnoj smotri inovacija BIS, koja je održana u Londonu, osvojila tri najviša priznanja za inovaciju. Riječ je o glavnoj nagradi, posebnom priznanju i zlatnoj medalji za inovaciju C@N PersonRecog – Gender & Age Group Recognition. Citus je time postao pobjednik BIS-a i najuspješniji izlagač ovogodišnjeg Britanskog sajma inovacija.