PRIKAŽI KATEGORIJE
Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Microsoft pojednostavio aktivaciju Windows 10

Microsoft pojednostavio aktivaciju Windows 10

Microsoft nudi Windows 10 operativni sustav do 29. srpnja besplatno i nakon toga će svi zainteresirani morati platiti 750 kuna da bi ga imali na svojim računalima, a da proces nadogradnje dodatno olakša, uvrstili su novi alat koji rješava sve trenutno poznate i postojeće probleme vezane uz samu aktivaciju tog novog operativnog sustava.

27.06. 2016 Pročitaj više
LG-ev OLED televizor donosi polarnu svjetlost

LG-ev OLED televizor donosi polarnu svjetlost

LG je pokrenuo kampanju u kojoj će polarnu svjetlost putem svojih 4K OLED ekrana učiniti vidljivom i u vrijeme kada se ona ne pojavljuje u prirodi, odnsno tijekom ljetnih mjeseci kada na Islandu traje polarni dan. OLED Aurora Borealis bit će predstavljena na događaju u glavnom gradu Islanda Reykyaviku 20. srpnja nakon čega će krenuti četvromjesečna izložba fotografija prirodnih ljepota Islanda na spomenutim televizorima. Kompanija je ujedno organizirala i online promociju putem koje će zainteresirani moći osvojiti ulaznice za taj događaj.

26.06. 2016 Pročitaj više
Umjetna inteligencija i naša budućnost

Umjetna inteligencija i naša budućnost

Zamislite da ste putnik u futurističkom automobilu koji obavlja sve funkcije umjesto vas. Automobil vas vozi od jednog mjesta na drugo bez da upravljate komandama, komunicira s vama, automatski podešava željenu temperaturu u autu, pali svjetla kada se spusti mrak, podešava način vožnje kada ulazite u rotor i slično. Da, za tako nešto treba nam tehnologija koja u sebi sadrži umjetnu inteligenciju.

25.06. 2016 Pročitaj više
Deutsche Telekom smatra da će pametni telefoni uskoro biti zastarjeli i van trenda

Deutsche Telekom smatra da će pametni telefoni uskoro biti zastarjeli i van trenda

Vodeći ljudi u svijetu tehnologije kroz povijest su često donosili prognoze koje bi se pokazale točnima, ali i toliko krivima da se dan danas priča o njima s podsmijehom. Možda takvom ispadne i ona članice izvršnog odbora Deutsche Telekoma, Claudije Nemat. Ona tvrdi da će pametni telefoni uskoro biti zastarjeli i van trenda.

24.06. 2016 Pročitaj više
App Store postaje pravo „groblje“ napuštenih aplikacija

App Store postaje pravo „groblje“ napuštenih aplikacija

Broj aplikacija za mobilne uređaje i dalje je u neprekidnom rastu koji traje već nekoliko godina. Appleov App Store u 2009., prvoj godini u kojoj je tijekom svih 12 mjeseci postojala i radila ta trgovina, mjesečno je objavljivao po tri tisuće novih aplikacija. Te brojke nastavljaju rasti sve do danas kada je prosječan mjesečni broj novoobjavljenih programa prešao 50 tisuća i, kako se čini, i dalje se ne vide znakovi usporavanja.

24.06. 2016 Pročitaj više
Kina kreirala najbrže računalo na svijetu

Kina kreirala najbrže računalo na svijetu

Kinezi su uspjeli premašiti Sjedinjene Američke Države i napraviti najbrže računalo na svijetu, a nisu s time stali jer su među 500 najbržih računala na svijetu sad prvi s njih 167, SAD je drugi s njih 165 i daleko iza njih je treći Japan s njih 29.

24.06. 2016 Pročitaj više
ZATVORI