Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Foto: Fotolia

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Još iz kategorije

Naš mozak je pun emocija i dok se odmaramo

Naš mozak je pun emocija i dok se odmaramo

24.09.2016. komentiraj

Pretraživanje vlastitih misli dok se odmaramo može „upaliti“ različite dijelove mozga, stvarajući kartu naše emocionalne aktivnosti čak i kada smo u opuštenom stanju. Naime, do tog zaključka su došli istraživači na Sveučilištu Duke.

Europa različito prilagođena električnim automobila

Europa različito prilagođena električnim automobila

24.09.2016. komentiraj

Nakon povratka u Hrvatsku, dogovorilo smo sa Sašom Cvetojevićem razgovor na temu njegova iskustva vožnje Teslom od juga do sjevera Europe i natrag. I kako to obično biva, stvari su se malo zakomplicirale. O detaljima nećemo s obje strane. Ovo je možda prvi intervju koji je nastao uz autopilota u novoj Tesli koju je Cvetojević upravo dovezao u Hrvatsku.

Hrvati na Viberu umjesto tipkanja sve više koriste stickere

Hrvati na Viberu umjesto tipkanja sve više koriste stickere

23.09.2016. komentiraj

Aplikacija za glasovnu, slikovnu i tekstualnu komunikaciju Viber, koja broji preko 700 milijuna korisnika diljem svijeta, a vrlo je popularna i u Hrvatskoj, jedan je od glavnih alata u komunikaciji među mladima. Potkraj 2013. Viber je uveo stickere, te su vrlo brzo postali vrlo popularan način komunikacije preko Vibera.