PRIKAŽI KATEGORIJE
Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Apple mora platiti 625 milijuna dolara VirnetX-u zbog kršenja patenata

Apple mora platiti 625 milijuna dolara VirnetX-u zbog kršenja patenata

Priča oko nezakonitog korištenja patenata u slučaju FaceTime dobila je, najvjerojatnije, svoju završnu presudu. Naime, Apple mora isplatiti VirnetX-u 625 milijuna dolara zbog korištenja VirnetX sigurnosne tehnologije u  FaceTime i iMessage.

08.02. 2016 Pročitaj više
Optička vlakna osim za brzi internet mogla bi se koristiti i za zalječivanje rana na tijelu

Optička vlakna osim za brzi internet mogla bi se koristiti i za zalječivanje rana na tijelu

Znanstvenici na škotskom sveučilištu St. Andrews otkrili su nešto potpuno novo nakon korištenja tehologije bazirane na optičkim vlaknima u ljudskom tijelu! Naime, uz pomoć te tehnologije na tragu su rezultata koji bi značili brže zaliječiti rane na koži, ali dublje od same njene površine.

08.02. 2016 Pročitaj više
Besplatne pripreme za državnu maturu

Besplatne pripreme za državnu maturu

S obzirom na prijašnja pozitivna iskustva i visoku uspješnost pri polaganju državne mature, Tehničko veleučilište u Zagrebu ponovno organizira besplatne pripreme iz matematike A razine.

07.02. 2016 Pročitaj više
Gartner: VR i AR hardver ostvarit će dobre prodajne rezultate u 2016. i 2017.

Gartner: VR i AR hardver ostvarit će dobre prodajne rezultate u 2016. i 2017.

Virtualna i proširena stvarnosti, ili skraćeno VR (Virtual Reality) i AR (Augmented Reality), više se ne smatraju novom ili nadolazećom tehnologijom već trendom koji će uskoro pomesti tržište. Prema Gartneru, ove će se godine isporučiti 1,4 milijuna VR i AR uređaja, što je deset puta više od 140 tisuća u prošloj godini.

06.02. 2016 Pročitaj više
Ljepota ženskog tijela

Ljepota ženskog tijela

Foto monografiju koja je posvećena ljepoti žene i ženstvenosti kroz pažljivo biranu seriju decentnih aktova, apstraktnih fotografija, portreta, poezije i tokova misli planiramo tiskati krajem drugog mjeseca 2016., a dio sredstava od prodanih primjeraka ove vrijedne publikacije, autor je odlučio kontinuirano uplaćivati na račune udruga «Europa Donna Hrvatska» i «SVE za NJU» koje su, dobivši uvid u projekt, pristale na suradnju i primanje ovih sponzorstava, ističe autor poznati hrvatski fotograf Marko Vrdoljak.

06.02. 2016 Pročitaj više
Samsung dovodi blokadu oglasa na Android

Samsung dovodi blokadu oglasa na Android

Sve više raste blokiranje oglasa u web preglednicima, a rezultati pokazuju kako 2015. oko 200 milijuna aktivnih korisnika ima neki dodatak za blokiranje. Samsung je objavio kako putem OTA (Over The Air) ažuriranja dovodi značajku blokiranja oglasa za Android 5.0 Lollipop korisnike.

05.02. 2016 Pročitaj više
ZATVORI