PRIKAŽI KATEGORIJE
Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Uskoro novi Zagreb Connect 2015

Uskoro novi Zagreb Connect 2015

Sredinom studenog u Zagrebu bit će održan drugi po redu Zagreb Connect kojio zajednički organiziraju Grad Zagreb s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebačkim velesajmom. Veliko start-up događanje Zagreb Connect 2015. koje će omogućiti start-upovima iz Zagreba i regije da svoje poslovne ideje predstave potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima.

30.07. 2015 Pročitaj više
Intel i Micron proizveli revolucionarnu memorijsku tehnologiju

Intel i Micron proizveli revolucionarnu memorijsku tehnologiju

Intel Corporation i Micron Technology, Inc. predstavili su tehnologiju 3D XPoint, zaštićenu memoriju koja bi mogla preobraziti sve uređaje, aplikacije i servise koji se oslanjaju na brz pristup velikim skupovima podataka. Tehnologija 3D XPoint već je puštena u proizvodnju, a predstavlja revolucionarno postignuće u memorijskoj procesnoj tehnologiji i prvu novu kategoriju memorije od uvođenja NAND flash memorije 1989.

30.07. 2015 Pročitaj više
Windows 10 od danas dostupan u 190 država kao besplatna nadogradnja

Windows 10 od danas dostupan u 190 država kao besplatna nadogradnja

Microsoft je kako je i najavio od danas, bolje rečeno od noćas po hrvatskom vremenu, pustio prve nadogradnje postojećih operativnih sustava Windows 8, Windows 7 na novu inačicu Windowsa 10. I dok čekamo da se nadogradnje pojave na našim računalima ponovimo neke od ključnih stvari vezanih uz Windowse 10.

29.07. 2015 Pročitaj više
Intel Skylake procesori donose bržu grafiku i duže trajanje baterija

Intel Skylake procesori donose bržu grafiku i duže trajanje baterija

Nakon brojnih odgoda, konačno su „procurile“ određene informacije o Intel Skylake procesorima. Ono što je najvažnije je da možemo očekivati nova prijenosna računala s bržom grafikom (čak 41 posto) i puno duže trajanje baterija.

29.07. 2015 Pročitaj više
Lenovo spreman za Windows 10

Lenovo spreman za Windows 10

Lenovo je najavio kako će odmah započeti isporuku niza proizvoda koji su opremljeni s Windows 10 operativnim sustavom. Lenovo ima dugu listu proizvoda koji mogu podržati ovu nadogradnju, uključujući popularne modele kao što su YOGA 3 Pro i YOGA 500. Korisnici Lenovo uređaja ovdje mogu provjeriti podržava li njihov uređaj ovu nadogradnju.

28.07. 2015 Pročitaj više
Google efekt - čini li nas tehnologija glupima?

Google efekt - čini li nas tehnologija glupima?

Tehnologija nam pomaže, ali nas svakako čini nešto ljenijima nego što bismo bili da ne možemo do mnoštva informacija stići bez da imalo razmišljamo svojom glavom pa se znanstvenici pitaju jesmo li zbog svega i gluplji.

28.07. 2015 Pročitaj više
ZATVORI