Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Virtualni vodič po Dubrovniku  za WOW efekt svih posjetitelja

Virtualni vodič po Dubrovniku za WOW efekt svih posjetitelja

Vipnet, u suradnji s kreativnim timovima tvrtke divIT i Vivid & Shine, zaslužan je za inovativnu mobilnu aplikaciju Vip DSF Guide razvijenu u povodu jubilarnog, 65. izdanja Dubrovačkih ljetnih igara.

31.07. 2014 Pročitaj više
Prijenosnici moraju „smršavjeti“

Prijenosnici moraju „smršavjeti“

Težina prijenosnika morala bi se gotovo prepoloviti radi jednostavnijeg prenošenja i veće mobilnosti. Iako se pripadnici oba spola većinom drže klasičnih torbi za prijenosnike, među muškarcima su omiljene i naprtnjače, a žene su uvelike sklone nošenju prijenosnika u modno oblikovanim torbama za prijenosnike.

31.07. 2014 Pročitaj više
Litij bi konačno mogao zamijeniti litij-ionske baterije

Litij bi konačno mogao zamijeniti litij-ionske baterije

Litijske baterije su u mnogim uređajima koje koristimo, od budilica, satova, štoperica ili kalkulatora, ali naši pametni telefoni još uvijek funkcioniraju uz „pogon“ litij-ionskih baterija. Zvuči čudno, ali to je tako jer su litijske baterije trenutno izrazito nestabilne, ali taj problem bi se možda već dogodine mogao riješiti i tada će postatiti dijelom naših pametnih telefona i phableta.

31.07. 2014 Pročitaj više
Mark Zuckerberg vrijedi nevjerojatnih 33,3 milijarde dolara

Mark Zuckerberg vrijedi nevjerojatnih 33,3 milijarde dolara

Kažu da čovjek vrijedi onoliko koliko jezika govori. Ne znamo koliko njih govori čelni čovjek Facebooka, no sigurno je kako ih zna jako puno. Naime, Mark Zuckerberg prema procjenama analitičara vrijedi 33,3 milijarde dolara.

30.07. 2014 Pročitaj više
Nova nadogradnja Windows Phone 8.1 omogućiti će i korištenje pametne futrole

Nova nadogradnja Windows Phone 8.1 omogućiti će i korištenje pametne futrole

Microsoft bi nas uskoro mogao razveseliti ažuriranjem koje se tiče Windows Phone sustava. Sve su glasnija (istinita) šuškanja kako nas uskoro čeka jedno veliko ažuriranje za Windows Phone 8.1 jer je Microsoft objavio razvojne dokumente za Windows Phone 8.1 GDR1.

30.07. 2014 Pročitaj više
Kako su antivirusi prošli na Windows XP testu

Kako su antivirusi prošli na Windows XP testu

Microsoft već neko vrijeme ne daje podršku za Windows XP, ali uporni korisnici ne odustaju što zbog njegove jednostavnosti, što zbog tvrdoglavosti, ali i zbog izazova koji osjećaju jer iako Microsoft tvrdi da taj operativni sustav više nema zaštite, malo snalažljiviji i učeniji korisnici ipak znaju kako sve prepreke zaobići i koristiti dobar stari XP.

29.07. 2014 Pročitaj više