Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Instrukcije su naša realnost i opravdana potreba

Instrukcije su naša realnost i opravdana potreba

Iz aspekta roditelja, ali i učenika, hrvatski formalni školski sustav ne uspijeva razviti kompetencije i vještine pojedinaca te se veliki broj učenika odlučuje i na dodatno poučavanje izvan tog sustava. Pokazuju to kontinuirani rezultati istraživanja koja provode Institut za društvena istraživanja ili OECD.

30.10. 2014 Pročitaj više
Apple udario Samsung tamo gdje ga najviše boli

Apple udario Samsung tamo gdje ga najviše boli

Samsungu uistinu ne ide u 2014. godini, a kao konačni udarac jest gubitak domaćeg terena od najljućeg rivala - Applea! Trenutno se u Južnoj Koreji prodaje bolje iPhone 6 od njihovog novog Galaxy Note 4 phableta. Točnije, bolje stoje prednarudžbe jer Samsungov se uređaj prodaje još od rujna, ali nije dosegao brojke kao iPhone 6.

30.10. 2014 Pročitaj više
Umjetna inteligencija ili „prizivanje demona“

Umjetna inteligencija ili „prizivanje demona“

Glavni čovjek SpaceX i Tesla Motors, Elon Musk, podržava tehnološki napredak, no boji se umjetne inteligencije. Na MIT simpoziju izjavio je kako čovječanstvo treba biti u strahu od umjetne inteligencije i kako bi stvari mogle završiti kao u Terminatoru i Matrixu.

29.10. 2014 Pročitaj više
N1 TV s radom kreće od sutra

N1 TV s radom kreće od sutra

N1 prva regionalna dvadesetčetverosatna news platforma i ekskluzivni CNN partner za regiju započinje s emitiranjem programa 30. listopada. Pokretanjem N1 TV kanala, istovremeno će se pokrenuti i n1info.com news portal, kao i aplikacije za iOS, Android i Windows.

29.10. 2014 Pročitaj više
Posao se uglavnom traži preko oglasa

Posao se uglavnom traži preko oglasa

Ne kaže se uzalud da je traženje posla „posao s punim radnim vremenom“. Ipak, bitan je i način na koji nešto radimo, stoga je portal MojPosao provjerio kako građani najčešće traže posao u anketi provedenoj na gotovo 400 ispitanika.

29.10. 2014 Pročitaj više
Samsungov KNOX za Android 5.0 Lollipop i nije toliko siguran

Samsungov KNOX za Android 5.0 Lollipop i nije toliko siguran

Iako su se mnogi sledili na prizvuk te moćne kombinacije, misleći da će Samsung-ov KNOX biti maher u osiguravanju Google-ovog novog OS Android 5.0, izgleda da ta suradnja nije profunkcionirala kao izvrstan posao.

29.10. 2014 Pročitaj više