Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Sve više pametnih telefona dolazit će sa senzorom otiska prstiju

Sve više pametnih telefona dolazit će sa senzorom otiska prstiju

Pametni telefoni rjeđe se kradu od automobila, a sve iz razloga što su iznimno dobro zaštićeni, mogu se zaključati jednostavnim logiranjem na vaš račun s bilo kojeg uređaja, teško ih je fizički probiti i uz sve ih se lako locira. No jedan od načina zaštite bio je iznimno zanimljiv u 2013. godini, a u ovoj i nadolazećim godinama mogao bi postati trend.

02.09. 2014 Pročitaj više
Sud odbio zabranu prodaje Samsungovih pametnih telefona, Apple uložio tužbu

Sud odbio zabranu prodaje Samsungovih pametnih telefona, Apple uložio tužbu

Apple je podnio žalbu na rješenje od strane sutkinje Lucy Koh koja je presudila kako ne postoje osnove za blokiranje prodaje Samsungovih starijih modela pametnih telefona. Modeli kojima je trebala biti zabrana prodaje su Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note 2, Galaxy S2, Galaxy S2 Epic 4G Touch, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S3 i Stratosphere.

02.09. 2014 Pročitaj više
Uzbuđeni oko 3D printanja iz vašeg doma? Nemojte se previše nadati

Uzbuđeni oko 3D printanja iz vašeg doma? Nemojte se previše nadati

Pojava 3D printera uzbudila je uistinu mnoge, svi bi ih željeli u svojim domovima i uredima jer imaju dojam da će uz njih moći jednostavno stvarati apsolutno svaki detalj koji im treba, od šalica, stalaka, raznh ukrasnih stvari, ali i korisnih. No svi ti oduševljeni morat će se strpiti jer 3D printeri neće biti u masovnoj uporabi još najmanje pet godina!

01.09. 2014 Pročitaj više
Appleu dodijeljen novi patent za tipke u fleksibilnim zaslonima

Appleu dodijeljen novi patent za tipke u fleksibilnim zaslonima

Apple kontinuirano radi na nekim novim patentima i kod njih nikada nema mira. To je razumljivo jer bez patenata nema ni konkurentnosti. „Electronic devices with flexible displays“ je naziv novog patenta pomoću kojega Apple želi uključiti tipke u fleksibilne zaslone.

01.09. 2014 Pročitaj više
Intel predstavio svoj prvi osmojezgreni procesor za stolna računala

Intel predstavio svoj prvi osmojezgreni procesor za stolna računala

Intel je predstavio svoj prvi osmojezgreni stolni procesor Intel Core i7-5960X Extreme Edition, starog kodnog naziva „Haswell-E“, namijenjen naprednim korisnicima koji od svojih računala očekuju maksimum.

31.08. 2014 Pročitaj više
Ministarstvo poduzetništva povećava sredstva za ICT na 34 milijuna kuna

Ministarstvo poduzetništva povećava sredstva za ICT na 34 milijuna kuna

Ministarstvo poduzetništva i obrta na čijem je čelu Gordan Maras odlučilo se na povećanje sredstava za financiranje mikro, malih i srednjih poduzetnika i to na visinu od nešto više od 34,6 milijuna kuna kojima će se financirati projekt pod nazivom  „“Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa”.

28.08. 2014 Pročitaj više