PRIKAŽI KATEGORIJE
Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Svega 8% mladih koristi šalabahtere tijekom školovanja

Svega 8% mladih koristi šalabahtere tijekom školovanja

Oslanjaju li se studenti i učenici pri polaganju testova na svoje ili tuđe znanje ili koriste alternativne metode poput šalabahtera, istražio je portal EduCentar na 360 ispitanika.

13.10. 2015 Pročitaj više
U Osijeku održan OSC Hackathon 2015

U Osijeku održan OSC Hackathon 2015

Prethodnog vikenda u osječkom Coworking prostoru, koji se nalazi u sklopu poduzetničkog inkubatora BIOS, održan je OSC Hackathon 2015. Odaziv na četvrto po redu izdanje ovog natjecanja je, kao što smo već izvijestili prethodnih dana, bio rekordan.

12.10. 2015 Pročitaj više
Održivi razvoj: Ericsson na povijesnom skupu UN-a

Održivi razvoj: Ericsson na povijesnom skupu UN-a

U New Yorku su se na skupu UN-a posvećenom održivom razvoju, koji je počeo danas, a traje do 27. rujna, okupili svjetski čelnici iz 193 zemlje. Planirano je usvajanje 17 ciljeva održivog razvoja usmjerenih na ukidanje siromaštva, zaštitu planeta te osiguravanje napretka za sve do 2030. godine.

12.10. 2015 Pročitaj više
Od sutra se očekuju više cijene motornih goriva

Od sutra se očekuju više cijene motornih goriva

Prema današnjim izračunima, zbog rasta cijene nafte na Mediteranu od 4 do 5 posto u odnosu na prošli tjedan, kao i rasta cijena derivata, cijene motornih goriva će od utorka porasti. Tako bi, prema izračunu Ministarstva gospodarstva, benzinska goriva mogla poskupjeti od 15 do 17 lipa po litri, dok bi dizelska goriva mogla poskupjeti 13 lipa.

12.10. 2015 Pročitaj više
Nevjerojatno medicinsko otkriće - 3D tisak može se koristiti za regeneraciju živaca

Nevjerojatno medicinsko otkriće - 3D tisak može se koristiti za regeneraciju živaca

Znatno oštećeno živčano tkivo može dovesti do niza ozbiljnih problema i medicinskih stanja, uključujući i paralizu, navode medicinski udžbenici i priručnici. Mnogi znanstvenici već proučavaju načine kako da riješe taj problem te je tim istraživača sa Sveučilišta u Minnesoti, Virginia Tech, Sveučilišta u Marylandu, Sveučilišta Princeton i Sveučilišta Johns Hopkins došao do sljedećeg zaključka - 3D tisak može se koristiti za regeneraciju živaca.

12.10. 2015 Pročitaj više
Je li normalno da tinejdžeri pregledavaju društvene mreže i po 100 puta dnevno?

Je li normalno da tinejdžeri pregledavaju društvene mreže i po 100 puta dnevno?

#Being13: Inside the Secret World of Teens je studija koju je pokrenuo CNN te je cilj pokazati odnos mladih (osmi razredi) prema društvenim mrežama. U istraživanje i studiju uključeno je više od 200 osmih razreda iz cijelog SAD-a, a analizira se i zašto je djeci toliko važno biti na društvenim mrežama i što znači za njih kada ostanu bez mogućnosti da budu dio tog svijeta.

12.10. 2015 Pročitaj više
ZATVORI