PRIKAŽI KATEGORIJE
Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Konferencija Cloud Day prvi put na skupu MIPRO

Konferencija Cloud Day prvi put na skupu MIPRO

Organizacija EuroCloud Hrvatska u suradnji sa skupom MIPRO organizira konferenciju Cloud Day, koja uključuje bogati raspored od 15 predavanja i okrugli stol Trusted Digital Platform Croatia koji su raspoređeni tijekom cijelog dana.

23.05. 2016 Pročitaj više
IMAX ove godine donosi virtualnu stvarnost u kina

IMAX ove godine donosi virtualnu stvarnost u kina

Tvrtka koja stoji iza nekih od najimpresivnijih filmskih iskustava u posljednje vrijeme želi dovesti virtualnu stvarnost u mainstream vode. IMAX će tako ponuditi virtualnu stvarnost u kinima i centrima diljem svijeta krajem godine.

23.05. 2016 Pročitaj više
Otkriven veliki sigurnosni propust u Symantecovom antivirusu

Otkriven veliki sigurnosni propust u Symantecovom antivirusu

Kompanija Norton nalazi se u ozbiljnim problemima jer njihov Symantec antivirusni engine ima poveću sigurnosni propust, što dovodi u opasnost sve ostale prozivode. Naime, Symantec je jezgra oko koje se grade svi Nortonovi proizvodi i samim time je ova sigurnosna prijetnja dodatno opasna.

23.05. 2016 Pročitaj više
Nokia se vraća na tržište pametnih telefona

Nokia se vraća na tržište pametnih telefona

Dašak nostalgije osjeti se u zraku kad govorimo o mobilnim uređajima jer uskoro ćemo na tržištu ponovno moći kupovati Nokiju! Microsoft je prodao prava na brand kompaniji HMD za 350 milijuna američkih dolara i sad je sve na novom vlasniku. Možda i uspije nešto konkretno napraviti.

23.05. 2016 Pročitaj više
Mikronis obilježava 15 godina postojanja

Mikronis obilježava 15 godina postojanja

U proljeće 2001. godine, kada je osnovan Mikronis, stolna računala bila su u ogromnoj većini. Prijenosna računala činila su skupu egzotiku, a to su bili jedini mobilni uređaji na kojima se nešto moglo raditi - tableta još nije bilo, a mobiteli su bili, blago rečeno, prilično glupi, a u Hrvatskoj je tada vladao još veći cjenovni jaz između stolnih i prijenosnih računala.

22.05. 2016 Pročitaj više
Google predstavio gigapixel kameru

Google predstavio gigapixel kameru

Odmah da vas razočaramo - gigapixel kamera nije za selfije. Znamo da ste to prvo pomislili, no Google je odlučio napraviti kameru koja nije za, nazovimo to tako, mase. Uoči Google I / O, tvrtka je predstavila novu kameru visoke rezolucije koja može raditi gigapixel slike. Kamera se zove Art Camera i sada vam je možda jasnije čemu bi ova kamera mogla služiti.

22.05. 2016 Pročitaj više
ZATVORI