Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Google Play ima više preuzimanja, App Store više prihoda

Google Play ima više preuzimanja, App Store više prihoda

Google Play ima 45 % više preuzimanja od Appleovog iOS App Store u prvom kvartalu ove godine, navodi se u novom izvješću iz App Annie. No, zato Apple pobjeđuje u prihodovnom smislu gdje ima 85 % više prihoda nego Google Play.

17.04. 2014 Pročitaj više
Održan Samsung Adriatic Forum

Održan Samsung Adriatic Forum

Samsung je održao dvodnevnu partnersku konferenciju Samsung Adriatic Forum, na kojem su partneri, distributeri i mediji imali priliku upoznati se s ključnim novostima u svim kategorijama proizvoda za 2014. godinu.

17.04. 2014 Pročitaj više
5. dan Kreativnog biznisa: Sve što malom poduzetniku treba

5. dan Kreativnog biznisa: Sve što malom poduzetniku treba

Sve što malom poduzetniku treba glavna je tema jubilarnog, 5. Dana kreativnog biznisa, prepoznate trosatne poslovne manifestacije u organizaciji marketinške agencije Kreativna Vjeverica. Biznis konferencija održat će se 24.travnja u zagrebačkom hotelu Palace s početkom u 17.45 sati.

17.04. 2014 Pročitaj više
Nike predstavio Nike+ Fuel Lab u San Franciscu

Nike predstavio Nike+ Fuel Lab u San Franciscu

Američka multikorporacija Nike predstavila je Nike+ Fuel Lab u San Franciscu, koji bi trebao pomoći razvoju suradnje s mobilnim operaterima, što bi označilo dodatno širenje virtualne Nike+ zajednice koja broji 28 milijuna ljudi diljem svijeta.

17.04. 2014 Pročitaj više
CISEx završio s predavanjima za mlade o mogućnostima pokretanja vlastite ICT tvrtke

CISEx završio s predavanjima za mlade o mogućnostima pokretanja vlastite ICT tvrtke

Jučer je u Zagrebu održano posljednje u nizu predavanja u organizaciji Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), u sklopu eSkills for Jobs inicijative. Predavanje je se fokusiralo na to „Kako prepoznati priliku za pokretanje vlastite ICT startup tvrtke“.

16.04. 2014 Pročitaj više
KitKat slabiji i od Jelly Bean

KitKat slabiji i od Jelly Bean

Puno nade se polagalo u operativni sustav KitKat, no čini se kako taj sustav nije opravdao očekivanja. Njegova stopa usvajanja je poprilično niža od Jelly Bean sustava. Prema Chitika izvješću u prvih pola godine KitKat je zadovoljio oko 10 posto Android uređaja, dok je Jelly Bean za taj isti period bio instaliran na 14 posto uređaja.

16.04. 2014 Pročitaj više