Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Tri međunarodna priznanja za mladu inovatoricu iz Istre

Tri međunarodna priznanja za mladu inovatoricu iz Istre

Na međunarodnom sajmu inovacija IENA 2014., najstarijem svjetskom sajmu inovacija, održanom u njemačkom Nürnbergu početkom studenog, inovacija mlade hrvatske tvrtke Helios Gea iz istarskog gradića Bale, osvojila je čak tri prestižne nagrade. Nagrade su osvojene za inovaciju u području prerade komine masline u razvoju kozmetike.

25.11. 2014 Pročitaj više
Top 10 sigurnosnih prijetnji u 2014

Top 10 sigurnosnih prijetnji u 2014

Sigurnost na internetu tema je otkako je i interneta, a ništa drugačije nije ni u 2014. godini koja nosi neke nove, ali i stare prijetnje. Stoga je ugledni Zdnet napravio listu deset najvećih prijetnji za sigurnost korisnika koje su se zbile u ovoj godini.

25.11. 2014 Pročitaj više
Koliko memorija mora biti dobra?

Koliko memorija mora biti dobra?

Glavna memorija „tretira“ sve podatke na isti način, ali u serverima može biti ponešto drugačija priča jer se koriste forme korekcija grešaka (ECC - error correcting code), što pospješuje očuvanje podataka, ali povećava i troškove - koji se mogu smanjiti za 4,7 posto po novim istraživanjima.

25.11. 2014 Pročitaj više
Najnovija potrošačka elektronika na CES-u 2015 – spremni za put

Najnovija potrošačka elektronika na CES-u 2015 – spremni za put

Iz Trgovinskog ureda Američkog veleposlanstva u Zagrebu pozivaju sve zainteresirane za odlazak na CES - najveći svjetski sajam potrošačke elektronike, gadgeta, IT-ja i novih tehnologija. Upoznat ćete najbolje i najprihvaćenije svjetske proizvođače, distributere, stručne analitičare, uvoznike i izvoznike.

25.11. 2014 Pročitaj više
Skriveni malware Regin špijunirao vlade, telekome i energetski sektor

Skriveni malware Regin špijunirao vlade, telekome i energetski sektor

Symantec je u novom izvješću otkrio kako je na tržištu detektiran malware Regin star šest godina, a služi za cyber špijunažu vlada, kompanija i pojedinaca. Već sami taj opis potvrđuje koliko se stvar čini ozbiljna jer u šest godina tehnologija je iznimno napredovala, a nepoćudni je proizvod tek sad otkriven.

25.11. 2014 Pročitaj više
Više od 200 studenata TVZ-a školuje se za razvoj na mobilnim platformama

Više od 200 studenata TVZ-a školuje se za razvoj na mobilnim platformama

Iako se radi o studentskom slobodnom vremenu organizatori do sad najmasovnijeg natjecanja razvoja na Android, Windows i iOS platformi i sami su iznenađeni odzivom, poglavito za Android radionice, i vesele se entuzijazmu nove generacije studenata programera.

24.11. 2014 Pročitaj više