PRIKAŽI KATEGORIJE
Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Zuckerberg: Uskoro ćemo svi nositi VR naočale i čitati misli

Zuckerberg: Uskoro ćemo svi nositi VR naočale i čitati misli

Virtualna stvarnost budućnost je industrije zabave, medicine i mnogih drugih grana od kojih ljudi imaju koristi na ovaj ili onaj način. I sve ide poprilično brzo prema naprijed pa izjava Marka Zuckerberga da će uskoro biti moguće čitati ljudske misli nije tako nevjerojatna.

04.07. 2015 Pročitaj više
Robot testira zaslon osjetljiv na dodir

Robot testira zaslon osjetljiv na dodir

Google je odlučio iskoristiti robota kako bi testirao zaslon koji je osjetljiv na dodir. Robot pomaže pri mjerenju latencije između dodira i djelovanja, a izgradila ga je finska tvrtka OptoFidelity.

03.07. 2015 Pročitaj više
Deset tehnoloških inovacija koje mijenjaju medicinu

Deset tehnoloških inovacija koje mijenjaju medicinu

Predviđanja za ono što nas čeka u medicini dr. Bertalan Mesko vrlo detaljno je ponudio u knjizi „Vodič za budućnost medicine: Tehnologija i ljudska nota“ (The Guide to the Future of Medicine: Technology and the Human Touch) i tih 11 najočekivanijih ostvarenja smo pokrili, da bi sad prenijeli što je rečeno za već postojeće tehnologije.

03.07. 2015 Pročitaj više
Pet razloga za uzbuđenje oko Androida M

Pet razloga za uzbuđenje oko Androida M

Google će kroz sljedećih pet mjeseci izbaciti na tržište svoj novi Android operativni sustav - Android M. Nije još uvijek poznato koji slatkiš će biti pod slovom „M“, ali znaju se neke druge stvari, mnogo bitnije.

03.07. 2015 Pročitaj više
Windows 8.1 konačno zastupljeniji od vremešnog XP-a

Windows 8.1 konačno zastupljeniji od vremešnog XP-a

Windows 10 operativni sustav pojavit će se već 28. srpnja, a situacija na tržištu za Microsoft napokon postaje nešto povoljnija jer na drugom mjestu najkorištenijih Windowsa više nije „prastari“ XP nego Windows 8.1! I to sam, a ne u paru s Windows 8.

03.07. 2015 Pročitaj više
Tele2 za ljeto nudi dodatna 3 GB podatkovnog prometa

Tele2 za ljeto nudi dodatna 3 GB podatkovnog prometa

Tele2 je predstavio novu ljetnu promociju za nove i postojeće privatne te poslovne korisnike u kojoj korisnici dobivaju 3 GB dodatnog podatkovnog prometa mjesečno uz odabranu promotivnu Mix tarifu kroz ljeto 2015. i 2016. godine, te selfie štap uz kupnju promotivnih mobilnih uređaja.

03.07. 2015 Pročitaj više
ZATVORI