Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Država opet kupuje Microsoft licence za 198,5 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02. 2013 :: Autor: Dražen Tomić :: Foto: Fotolia ::Verzija za printanje

Ponovno se nakon isteka zadnjeg ugovora raspisuje novi natječaj za Microsoftove licence za državu koji je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu¸vrijedan 198,5 milijuna kuna za naredne tri godine. Rok za dostavu ponuda na jednom od najvećih javnih natječaja kada je riječ o nabavci softvera je kraj ožujka, točnije 27. ožujka.

U natječajnoj dokumentaciji stoji da su ponuditelji dužni jamčiti zadužnicom u vrijednosti od 5 milijuna kuna za ispunjenje ugovora. Država će nabaviti 35.355 licenci za osobna računala, gotovo 12.000 ostali licenci. Konkretnije  državi kupuje softver s tehnološkim jamstvom za osobna računala i to 28.397 licenci, nadalje licence s tehnološkim jamstvom za drugi softver za osobna računala 7158 licenci.

Kupuje se i ostali softver tako da se traži tehnološko jamstvo za sav ostali softver i to za 7788 licenci, te licence s tehnološkim jamstvom za sav ostali softver 4092 licence. U to su uključeno kako stoji na kraju natječajne dokumentacije

Windows Pro Upgrade, Office Proffesional Plus 2013 koji uključuje Microsoft Word, Microsoft Excel spreadsheet software, Microsoft PowerPoint presentation graphics program, Microsoft Outlook messaging and collaboration client, Microsoft OneNote note-taking program, Microsoft Publisher, Microsoft Office Web Apps, Commercial Use Rights for Office Home and Student 2013 RT, Enterprise Server Integration Features, Microsoft InfoPath information-gathering program, Microsoft Lync Server communications software, te Microsoft Access database software. Uz to u natječaj je uključeno i Core CAL Suite, Enterprise CAL Suite, te Microsoft Desktop Optimization Pack.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji država je zatražila primjenu modela količinskog licenciranja za tijela državne uprave, a odabrani ponuditelj obvezan je korisniku dobaviti ugovorene licence za softverske proizvode  koje korisnik nema ili ih nema u ugovorenoj količini, odmah po sklapanju pojedinačnog ugovora, a najkasnije u roku od osam dana u slučaju preuzimanja putem interneta, odnosno najkasnije u roku od petnaest dana u slučaju isporuke na optičkom mediju.

Ostale vijesti iz kategorije

Samsung proveo istraživanje o navikama nogometnih obožavatelja

Samsung proveo istraživanje o navikama nogometnih obožavatelja

Samsung Electronics razvio je aplikaciju za pametne telefone i tablet računala, Samsung KICK, namijenjenu svim zaljubljenicima u nogomet. Prije početka razvoja, Samsung Media Centre Europa proveo je istraživanje koje je pokazalo da trećina zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu diljem Europe smatra da dovoljno zna o igri da bi mogli biti vrhunski profesionalni nogometni menadžeri.

18.09. 2014 Pročitaj više
Weekend Media Festival otvoren u Rovinju

Weekend Media Festival otvoren u Rovinju

Najveći regionalni skup komunikacijske industrije, 7. Weekend Media Festival, otvoren je u Rovinju. Pod pokroviteljstvom Adris grupe, u prostorima stare Tvornice duhana u sljedeća dva dana održat će se pedesetak predavanja, panela, prezentacija i radionica.

18.09. 2014 Pročitaj više
Većina mobilnih aplikacija pada na standardnim sigurnosnim testiranjima

Većina mobilnih aplikacija pada na standardnim sigurnosnim testiranjima

Tvrtka za istraživanje tržišta Gartner objavila je da će u idućoj godini 75 posto aplikacija pasti na testu sigurnosti te da iznimke neće biti ovisno o operativnom sustavu na kojem se aplikacije koriste. Dakle, iOS, Android i Windows su u opasnosti jer se situacija nanovo mijenja i ono što je danas relativno sigurno, sutra će biti nesigurno.

18.09. 2014 Pročitaj više
BlackBerry želi ući na tržište nosivih uređaja

BlackBerry želi ući na tržište nosivih uređaja

Na okruglom stolu na CTIA-a Super Mobility Week, John Sims iz BlackBerry tvrtke izjavio je kako u ovom trenu eksperimentiraju s nosivim uređajima. Izjavio je kako bi volio da BlackBerry proizvede neke nosive uređaje, no da za sada neće objavljivati ništa službeno i da je to područje koje oni još pažljivo istražuju.

18.09. 2014 Pročitaj više
Sve je spremno za 7. Weekend Media Festival: cijela regija na putu prema Rovinju

Sve je spremno za 7. Weekend Media Festival: cijela regija na putu prema Rovinju

U Rovinju je sve spremno za početak 7. Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog okupljanja komunikacijske industrije, ali sve više i drugih poslovnih sektora. Pod pokroviteljstvom Adris grupe, u pet dvorana stare Tvornice duhana u sljedeća tri dana održat će se pedesetak predavanja, panela, prezentacija i radionica.

17.09. 2014 Pročitaj više
LG donirao kućanske aparate stradalima u poplavama

LG donirao kućanske aparate stradalima u poplavama

LG Electronics donirao je 100 kućanskih aparata za 77 obitelji iz Gunje, Rajevog Sela, Posavskih Podgajaca i Račinovaca, čije su kuće stradale u poplavama. Donaciju, koja uključuje LG-eve hladnjake, usisivače te mikrovalne pećnice vrijednosti preko 100.000 kuna, uručili su direktor LG-a Hrvatska Mario Medved i Gordana Beuković, voditeljica Korporativnih komunikacija M SAN Grupe, partnera akcije.

17.09. 2014 Pročitaj više