Dražen Oreščanin preuzima CISEx

Dražen Oreščanin preuzima CISEx
Dražen Tomić

Na jučer održanoj skupštini Udruge nezavisnih proizvođača softvera - CISEx u novom upravnom odboru sjede Dražen Oreščanin iz Poslovne inteligencije, ujedno i kolumnist portala ICTbusiness.info koji će u rotirajućem predsjedništvu zauzeti mjesto prvog čovjeka na narednih šest mjeseci.

Osim njega tu je i doajen domaće IT scene Nikola Dujmović iz Spana, te Tomislav Car iz Infinuma, Vedran Klanac iz Ocean Medie i Tomislav Pokrajčić iz Binarie.

Dosadašnji predsjednik CISEx-a Zoran Vujčić iz Multicoma naglasio je kako je udruga osnovana na inicijativu Gorana Radića, inače također našeg kolumniste, te je tada okupila 40-ak izvoznika softvera.

Vujčić je istaknuo kako udruga danas ima 182 člana, te stalno raste, poslovanje je stabilno i ne ostavljaju dugove niti dubioze, što je izazvalo salve smijeha uz komentare iz publike kako oni nisu kao druge udruge.

Vujčić je napomenuo kako se stalno javljaju novi članovi, kako su oni iz cijele Hrvatske, te da je i 13 dosad održanih CISEx Frodaya održano također diljem lijepe naše.

Održani su i sastanci s predstavnicima države i ministarstava, uspjelo se potaknuti i poticanje softverske industrije priznavanjem da su plaće ključni trošak, što prije nije bio slučaj. Pokušalo se obnoviti i sajam Info koji je nekad pokazivao stanje domaće IT scene, no tu je ipak, moglo se čuti bilo mnogo manje uspjeha.