Donirani SMART Board interaktivni kompleti u dvije osnovne škole

Donirani SMART Board interaktivni kompleti  u dvije osnovne škole

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet u suradnji s partnerima, kanadskom tvrtkom SMART Technologies i njenim zastupnicima, tvrtkom Steljes Evropa i hrvatskom tvrtkom Opstanak d.o.o., donirala je SMART Board interaktivne komplete osnovnim školama Vladimira Gortana iz Rijeke i Dragutina Tadijanovića iz Vukovara.

Učenici i učitelji ovih škola dobili su opremljene interaktivne učionice u čijem je središtu SMART Board ploča s  projektorom i audio sustavom. Pametna učionica nadograđena je i svjetski nagrađivanim softverom SMART Notebook, koji učiteljima omogućuje jednostavno stvaranje interaktivnih nastavnih sadržaja. Uz softver SMART Notebook, učitelji i nastavnici dobili su pristup bazi nastavnih sadržaja s preko 6.500 predložaka gotovih obrazovnih sadržaja,  koji će im olakšati samostalnu izradu interaktivnih nastavnih materijala.

Zahvaljujući suradnji CARNeta i partnera, oprema je stigla u škole krajem 2014. godine, a edukacija učitelja i nastavnika za rad s interaktivnom  pločom održana je u studenom i prosincu iste godine. Uz instalaciju opreme, tvrtka Opstanak je u školama održala trening koji je obuhvatio edukaciju za korištenje interaktivne ploče i izradu interaktivnih nastavnih materijala u  programu SMART Notebook. Učitelji koji su sudjelovali u edukaciji istaknuli su da je SMART ploča dovoljno intuitivna i jednostavna za rad da je odmah mogu početi koristiti u nastavi.

SMART Technologies kanadska je tvrtka koja je osmislila i  proizvela prvu interaktivnu ploču 1991. godine i od tada osmišljava i stvara inovativne proizvode koji poboljšavaju i olakšavaju  procese učenja i poučavanja, olakšavajući učiteljima da se efikasnijim korištenjem tehnologije u različitim okruženjima prilagode različitim stilovima učenja i usmjere na razvoj talenata svojih učenika kako bi poboljšali njihove rezultate i motiviranost.

Do sada je u Republici Hrvatskoj u više od  240 škola implementirana jedna ili više SMART Board interaktivna ploča.