Domaća aplikacija LittleDot spaja roditelje i pedijatre

Domaća aplikacija LittleDot spaja roditelje i pedijatre
Dražen Tomić

Daleko od očiju javnosti pedijatar primarijus dr. Milivoj Jovančević krenuo je u razvoj aplikacije pod nazivom LittleDot koja će roditeljima omogućiti da jednostavnije komuniciraju s liječnicima jer zdravlje djece za sve je na prvom mjestu. O razlozima kretanja u ovako ambiciozan projekt namijenjen i domaćem i stranom tržištu, razgovarali smo a gdje drugdje negoli u njegovoj ordinaciji gdje svakodnevno rad i kaže da ključna rješenja u ovoj mobilnoj i web aplikaciji donose brže rješavanje zdravstvenih problema i nedoumica roditelja i smanjuju potrebu za dolaskom u ordinaciju čime se i štiti zdravlje djeteta, omogućuju tzv „drugo mišljenje“, brze i efikasne online konzultacije.

Jovančević napominje kako je aplikaciju napravio prije svega jer je i sam shvatio koliko takvo rješenje može pomoći njemu ali i njegovim kolegama, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu, ali i roditeljima daje novi način praćenja zdravlja svoga djeteta.

Koliko je dugo trajao razvoj projekta i kome je sve projekt namijenjen?

Od prve zamisli pa do sadašnjeg koncepta i tehničkog rješenja protekle su tri godine tijekom kojih smo istraživali svjetske trendove u informatizaciji zdravstva, potrebama i iskustva komunikacijskih  modela putem informatičke tehnologije, definiranje prioritetnih potreba populacije mladih roditelja i njihove djece, kao i izradu projektnog plana.

U tome su sudjelovali stručnjaci iz područja pedijatrije, informatike, projektnog menadžmenta i marketinga. Temeljna je namjena omogućiti roditeljima jednostavno i kvalitetno informiranje o zdravlju, rastu i razvoju djeteta, vođenje evidencije i uspostava komunikacije s pedijatrom putem razmjene odabranih podataka iz aplikacije. S druge strane, pedijatrima i ostalim specijalnostima koje skrbe za zdravlje djece (obiteljska medicina, otorinolaringolozi, dermatolozi i dr.) je omogućen uvid u medicinsku dokumentaciju koju mu dostavlja roditelj te konzultacije (telefonski, video) temeljem predbilježbe u ponuđenim terminima za konzultacije. Time se povećava dostupnost zdravstvene skrbi i umanjuju financijski troškovi (vrijeme i novac utrošeno na putovanje).

S obzirom na to da je projekt orijentiran na zdravlje djeteta na kojim će te sve tržištima nastupati s mobilnim aplikacijama, web i posebnim rješenjem za liječnike, obzirom da je važna sigurnost podataka?

Projekt je namijenjen globalnom tržištu. Aplikacija podržava hrvatski, engleski i njemački jezik, no tehnički se lako nadograđuje i drugim jezicima. Vjerujem da će aplikacija ubrzo biti globalno prepoznata kao vrijedna pomoć u roditeljstvu, no treba pričekati s obzirom na to da je postavljena na App store 5. siječnja 2015. godine. Pred nama je i zadaća izrade inačice za android operativni sustav, i samo je pitanje rješavanja financijske konstrukcije kada će se krenuti u realizaciju. Dio projekta koji se temelji na povezivanju s liječnikom na web portalu je tehnički završen i uskoro započinjemo s probnim radom u kojem očekujemo određena unapređenja temeljena na povratnim informacijama i sugestijama korisnika. U ovoj fazi ćemo biti ograničeni samo na hrvatsko tržište no ubrzo se očekuje proširenje na regionalno i globalno tržište.

Na koji će te način naplaćivati uslugu u aplikaciji i koja je razlika od osnovnog do plaćenog modela?

Postoji uobičajeni model naplate preko Apple store-a, pri čemu je jedan dio funkcionalnosti aplikacije besplatan dok se 5 funkcionalnosti naplaćuju po 0,99 dolara. Ako se otključaju sve funkcionalnosti trošak iznosi 3,99 dolara. Slijedi pregled funkcionalnosti i njihovog plaćanja. Moguće je n

Naplaćivanje u aplikaciji temelji se na pristupu pojedinim kategorijama:

hranjenje, spavanje, pelena: besplatno - ovo je nešto što će naviknuti korisnike na korištenje aplikacije i privući u ostale dijelove

bolest, temperatura, lijekovi: temperatura je besplatna, a bolest i lijekovi se naplaćuju po $0.99 - temperatura pokazuje funkcionalnost, a kategorije u koje se nešto može konkretnije bilježiti se naplaćuju

rast - $0.99 - ovo je kompleksan i vrijedan dio aplikacije, a zanimljiv je korisnicima

cijepljenje - besplatno - nije toliko zanimljivo korisnicima u odnosu na druge kategorije

posebni trenuci - $0.99 - ovo je zanimljivo pa ima smisla da se naplaćuje

zubi - ovo nije nešto posebno zanimljivo (rijetko se koristi)

ostalo - $0.99 - naplaćuje se kako korisnici ne bi ovo koristili kao zamjenu za sve ostale kategorije

Korisnik koji kupi sve kategorije plaća $4.95, a za poticanje kupovine svih predlažemo da postoji "Otključaj sve" za $3.99.

Postoji i drugi način plaćanja za pojedince ili tvrtke koje žele darovati aplikaciju. Putem web portala se kupuje voucher, kojeg se može darovati i koji omogućava aktivaciju svih ili pojedinih funkcionalnosti aplikacije.

Koje će dodatne pogodnosti imati roditelji kada je u pitanju zdravlje njihove djece?

Aplikacija omogućava stvaranje cjelovitog zapisa podataka o zdravlju, rastu i razvoju, pohranjuje fotografije (djeteta, medicinskih nalaza), jednostavnim odabirom kategorije unesenih podataka i vremenskog perioda u kojem su uneseni generira se mail i šalje liječniku. Nadalje ako postoji potreba za telefonskom/video konzultacijom pristupa se web portalu i rezervira termin. Pogodnost je u mobilnosti i brzini pohrane i razmjene podataka.

Što očekujete od suradnje s drugim liječnicima pedijatrima?

Očekujem da će ovakav način rada biti prepoznat kao koristan alat za ostvarenje suvremenog trenda u zdravstvenoj skrbi - ostvarivanje partnerskog odnosa s pacijentom odnosno u našem slučaju s njihovim roditeljima i zdravstveno prosvjećivanje s obzirom na veći broj provjerenih i na primjereni način prezentiranih informacija o zdravlju, rastu i razvoju. Kako u Hrvatskoj, tako i globalno, postoji problem relativnog manjka pedijatara i otežane dostupnosti njihovoj ekspertizi.

Na koji će te način osiguravati kvalitetan sadržaj na mobilnoj aplikaciji i portalu?

Sadržaje izrađuju istaknuti stručnjaci za pojedina područja i oni se temelje na suvremenim preporukama relevantnih stručnih organizacija (pedijatrijska društva, Svjetska zdravstvena organizacija i sl.). Jedan dio sadržaja doživljava česte promjene (npr nacionalni programi imunizacije) što je riješeno stavljanjem linkova na službene stranice organizacija koje ih objavljuju (CDC u SAD-u, ECDC za EU, Hrvatski zavod za javno zdravstvo za Hrvatsku). Web portal ima cijeli niz pisanih i video edukativnih materijala koji pokrivaju većinu najznačajnije problematike očuvanja zdravlja, rasta i razvoja dječje dobi. Dodatni angažman je potreban u stvaranju novosti u ovom području (događanja, nove spoznaje, korisne stranice)  te foruma za pedijatrijske teme.

Na kojim je sve platformama dostupno rješenje, tko je razvijao mobilne aplikacije, koliko je složena aplikacija i na kraju koliko je to koštalo?

Trenutno je dostupna aplikacija na iOS operativnom sustavu. Kako sam naveo, u kratkom roku po zatvaranju financijske konstrukcije planiramo proizvesti i inačicu za Android operativni sustav. Izradu aplikacije smo povjerili renomiranoj tvrtki Pet minuta (5 minutes) koja je odista na vrhunskoj razini napravila tehničko rješenje sukladno zahtjevima pedijatrijske struke i prakse. Smatram to bitnim doprinosom za intuitivnost, logiku i funkciju aplikacije koju roditelji lako shvaćaju i prihvaćaju. Web portal i komunikacijski dio aplikacije je izvela hrvatska informatička tvrtka Diverto. Kada je riječ o investiciji treba naglasiti da je riječ o vlastitom ulaganju znanja, vremena i novaca. Aplikacija je vrlo složena, izrađena na tri jezika. O svemu govori i inicijalna ocjena  App store tima koja je validirala aplikaciju prije njezinog puštanja u promet - 4,5! Nismo radili preciznu analizu troškova no pretočeno u novčana sredstva ulog se kreće oko 50.000 USD.

S obzirom na to da se komunikacija odvija preko cloud rješenja kako ste riješili pitanje sigurnosti podataka i njihovu stalnu dostupnost liječniku i roditeljima za njihovu djecu?

Element sigurnosti je bio jedan od temeljnih uvjeta razvoja projekta. Korišteni su najviši sigurnosni standardi razmjene podataka (USA regulativa), podaci se pohranjuju u Data centru Križ, a naplata se obavlja preko renomiranih naplatnih servisa (payment gateway), s jedne strane definiranim Apple store-om, a s druge strane Web portalom.

Ovdje moram istaknuti da smo veliku pozornost obratili upravo na sigurnost podatak. Projekt LittleDot ima dvije glavne komponente, a to su iPhone iOS aplikacija te server aplikacija koja nudi api te web interface za liječnike.

U iPhone app korisnici unose neke od parametara koji služe za kontrolu zdravlja djeteta poput hranjenje, spavanje, pelena, bolest, temperatura, lijekovi, rast BMI, cijepljenje, posebni trenuci, zubi i ostalo.

Svakih n sati app se automatski spaja na server te sinkronizira podatke. Sinkronizacija se odvija preko sigurne HTTPS veze, a podaci su vezani samo uz e-mail koji je korisnik potvrdio.

Korisnik otvara račun samo uz pomoć linka koji šalje web portal na e-mail adresu, a zaporka u cijelom procesu ne postoji. Bilo nam je jako važno da cijeli postupak bude siguran, jednostavan i intuitivan.

Dakle cijeli postupak je sljedeći:

- korisnik izražava želju da se želi registrirati te šalje upisuje svoju e-mail adresu, recimo [email protected] u iPhone app

- na navedenu e-mail adresu stiže e-mail s linkom koji će iPhone app vezati s email adresom [email protected]

- podaci se sinkroniziraju na server s adresom [email protected]

- pacijent se s e-mail adresom [email protected] prijavljuje na web portal isto kao i na iPhone app

- korisnik izabire svog liječnika te upisuje svoje puno ime

- liječnik ima pristup podacima pacijenta te odabire komunikacijski kanal kojim pacijent želi komunicirati, video, IM, email, telefon....

Sigurnosni elementi LittleDot su apsolutno u skladu s važećim zakonima i propisima te u sklada s HIPA preporukama. U ovome projektu surađujemo s najboljim data centrom u jugoistočnoj Europi, te u potpunosti koristimo cijelu lepezu njihovih usluga.

 

Aplikaciju možete preuzeti na Apple Storeu na slijedećem linku.