Dogovor s Baiduom otvara Boschu još više tržište autonomnih vozila u Kini

Dogovor s Baiduom otvara Boschu još više tržište autonomnih vozila u Kini

Njemački tehnološki div Robert Bosch najavio je suradnju s kineskom internetskom kompanijom Baidu na razvoju sustava autonomnih vozila. Suradnja će uključivati i tvrtke AutoNavi u vlasništvu Alibaba Grupe i NavInfo. Prema planovima koji su u Kini poznati već neko vrijeme planira se da bi najranije 2021. godine na tržištu bila prva autonomna vozila.

Bosch će u ovoj siradnji ua Autonavi i NavInfo isporučivati senzorsku tehnologiju i to u segmentu automobilskih radara i video senzora.

Pritom treba naglasiti kako je kinesko tržište najveće na svijetu i zauzimanje pozicija na njemu znači mnogo, smatraju analitičari procjenjujući ovaj potez Boscha kao pravi u pravom trenutku. Treba svakako uzeti u obzir i nedavnu najavu Boscha zajedno s Nvidiom o izgradnji sustava namijenjenog autonomnim vozilima koji se dogodio na Boschovoj konferencija održanoj u Berlinu.

Uz to, Bosch je već najavio i suradnju s Daimler AG-om odnosno Mercedesom na izgradnji autonomnih vozila. Što se tiče Boscha treba znati da su njihovi senzori i sustavi najcjenjeniji i najkorišteniji u automobilskoj industriji i da je to očiti dokaz, smatraju analitičari, da se vrijeme autonomnih vozila bliži.