Digital Takover konferencija u ožujku se održava u Zagrebu

Digital Takover konferencija u ožujku se održava u Zagrebu

Nakon uspješnog starta Digital Takeover platforme 2015. godine, organizator, dnevni list i portal 24 sata, najavio je prvu regionalnu Digital Takeover konferenciju koja će se održati u Zagrebu 14. ožujka u Zagrebu. Bit će to najveća regionalna digitalna konferencija čija je misija transformacija regionalne digitalne scene kroz razmjenu praktičnih znanja i vještina uz predstavljanje trendova.

Hrvatski i regionalni oglašivači ne prate potrebe korisnika unatoč činjenici da korisnici u Hrvatskoj prosječno provode po sedam sati dnevno na internetu, a tek 12 posto medijskih budžeta ulaže se u digitalno oglašavanje. Upravo je to bio jedan od glavnih motiva za organizaciju spomenute konferencije kojom se želi osvijestiti važnost ulaganja u digitalno oglašavanje te povećati njegov postotak.

Usporedbe radi navest ćemo podatke kako ulaganja u digitalno oglašavanje u SAD-u su tijekom prošle godine iznosila 38 posto ukupnih budžeta. Još je značajniji udio uložen u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje su prošlogodišnja ulaganja u digitalno oglašavanje prešla polovicu svih oglašivačkih budžeta s čak 51 posto.

Neke od tema koje će predavači i panelisti konferencije pokriti su digitalna transformacija, content marketing, native oglašavanje, influenceri, big data, video i mnoge druge, a uz  panel diskusije i predavanja, na programu konferencije bit će i radionice koje će voditi eksperti u digitalnom marketingu, inače predavači na visokom učilištu Algebra. Digital Takeover platforma započela je u ožujku 2015. kao serija manjih predavanja, a u posljednje dvije godine unutar nje je organizirano desetak evenata i manjih konferencija, koje su okupile preko tisuću sudionika i digitalnih stručnjaka.