Demantij Tele2

Demantij Tele2

Na adresu ICTbusiness.info stigao je demantij Tele2 koji potpisuje Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele 2 i koji donosimo bez promjena u cijelosti:

Nastavno na članak objavljen na naslovnici internetskog portala ICTbusiness.info dana 19.11.2015. godine pod naslovom „KOMENTAR: Nepismenost i japanska ovca kao poniženje korisnika i zdravog razuma“, sukladno odredbama čl. 40. i čl. 41. Zakona o medijima, upućujemo zahtjev za objavom ispravka netočnih informacija iznesenih u predmetnom članku.

Sporni članak sadrži navod kojim autor tvrdi kako je društvo Tele2 d.o.o., Ulica grada Vukovara 269d, Zagreb, prije šest godina tvrdilo kako ima najbržu mrežu i da je to „Potvrdio FER“ te da je tada društvo Tele2 d.o.o. bez dopuštenja iskoristilo Fakultet elektrotehnike i računarstva. Takav netočan navod nanosi izrazito veliku štetu ugledu društva Tele2 d.o.o. prikazujući to društvo kao prevaranta i kršitelja prava drugih osoba, a što je sasvim u suprotnosti s korporativnom kulturom društva Tele2 d.o.o.

Točno je da je Fakultet elektrotehnike i računarstva 2009. godine (autor u članku spominje 2006. godinu, ali očito je da se radi o pogrešci jer ranije spominje kako se radi o razdoblju od prije 6 godina) izradio za društvo Tele2 d.o.o. studiju rezultati koje su pokazali da je u tom trenutku Tele2 mreža osiguravala pružanje mobilnog interneta s najvećim brzinama. Također je točno da je društvo Tele2 d.o.o. temeljem ugovora o izradi predmetne studije zaključenog sa Fakultetom elektrotehnike i računarstva steklo pravo korištenja predmetne studije i rezultata iste, kao i pravo korištenja imena Fakulteta elektrotehnike i računarstva u svrhe povezane s korištenjem predmetne studije.

Smatramo važnim napomenuti i da autor članka prije iznošenja gore spomenutog navoda nije kontaktirao društvo Tele2 d.o.o. kako bi provjerio točnost istoga.

Slijedom svega navedenoga, zahtijevamo da se ovaj ispravak objavi na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji su bile objavljene informacije na koje se ispravak odnosi.

Demantirani tekst:

KOMENTAR: Nepismenost i japanska ovca kao poniženje korisnika i zdravog razuma