Četiri trenda i tehnologije koje će oblikovati mobilni gaming marketing

Četiri trenda i tehnologije koje će oblikovati mobilni gaming marketing

Mobilni uređaji toliko su napredovali po pitanju performansi da posljednje tri godine imaju što za reći u gaming svijetu. Upravo zato i gdje god surfate internetom, vidjet ćete oglase vezane uz igre, ne samo kroz bannere već i video sadržaj, koji je toliko dobro napravljen da vas tjera bar razmisliti o onome što ste vidjeli.

Također, na mobilnim uređajima nemamo izbora, moramo pogledati oglase jer samo na iOS operativnom sustavu postoji mogućnost njihova blokiranja. I zato se na Androidu igre toliko šire, iz dana u dan. Jer, igre su često besplatne i prepune reklama, koje su često upravo druge igre i tako cijela priča ide u krug, razvija se. I neće se zaustaviti, zato treba vidjeti što slijedi u naredne dvije godine. Ovo su četiri trenda koja nas vjerojatno čekaju:

1. Oglasi u App Store

Apple se odlučio ići Googleovim koracima pa u svojoj e-trgovini aplikacija nudi mogućnost oglašavanja, što znači da uz sve aplikacije koje su pred nama, postoji i prostor za dodatno oglašavanje. Naravno, s vremenom će upravo oni koji koriste ove mogućnosti pridobiti najviše korisnika.

2. App streaming

Google se ovim korakom itekako približio developerima, koji uz manje resursa i problema mogu napraviti bolje aplikacije, ali još i brže nego ikad jer se sve "streama" na mobilni web browser i samim time potrošnja je manja, prepreka je manje. Zahvaljujući tome, igre će biti dojmljivije, a bit će ih i kao nikad prije. Samo, potrebno je sve to razviti na adekvatan način pa da ih se uistinu i može zaigrati kroz mobilni web browser. Zamislite, možete isprobati na desetke igri, a niste preuzimali aplikacije i trošili prostor na uređaju.

3. Izmjenjivanje poruka i komunikacija općenito

Line, Kakao Talk i WeChat omogućavaju igranje igri kroz svoju platformu, a tim putem idu i ostali. To je korisna stvar, posebno za one koji igraju igre MMO žanra, gdje u istom trenutku boravi na tisuće ili na milijune drugih igrača. Komunikacija s njima je imperativ, a ako se može izvesti bez napuštanja igre, to je sjajan dobitak. I to postaje realnost.

4. Esport promocija

Samo od gledatelja je esport uprihodio 325 milijuna američkih dolara u prošloj godini. Sve to zahvaljujući 200 milijuna gledatelja putem streaming kanala. Iako je to dostupno i na mobilnim uređajima, još nije izvedeno baš na adekvatan način pa troši previše prometa i energije, ali radi se na poboljšanjima. A s njima i na promociji esporta u globalu, koji u modernom svijetu zauzima jedno iznimno bitno mjesto.