CES 2016: Vyoocam s potencijalnim partnerima, s Mercedesom već razgovaraju, na redu je i Facebook

CES 2016: Vyoocam s potencijalnim partnerima, s Mercedesom već razgovaraju, na redu je i Facebook
Dražen Tomić

Kako nam je potvrdio direktor Streaming Solutionsa Vedran Vukman već tijekom CES u Las Vegasu jedan od članova tima, koji inače sudjeluje I na drugim zanimljivim projektima s Vukmanom, odletio je u San Francisko kako bi se sastao s predstavnicima Mercedesa koji su već izrazili ozbiljno zanimanje za Vyoocam kako bi proširili iskustvo kupovine u svojim trgovinama.

Među onima koji je zainteresirao Vyoocam bio je i jedan od najpoznatijih tech blogera na svijetu Robert Scoble, koji je isprobao VYOOCAM te zaključio da "on to mora imati". Hoće li to pomoći Vyoocamu da pronađe investitore potrebne za dovršetak proizvoda ostaje tek da se vidi, ali on im je obećao da će ih spojiti s Facebookom, ali Vukman tvrdi da bi voljeli raditi i s drugima na tržištu.

Snapchat je ušao na tržište kupnjom jedne tvrtke za 15 milijuna dolara koja je već proizvela naočale s integriranom kamerom, pojašnjava Vukman i dodaje da to znači da tržište postoje i da su veliki igrači za njega zainteresirani.

Vukman potvrđuje kako je još uvijek riječ o prototipu i da bi finalni proizvod na tržište trebao stići za 4-6 mjeseci. Na samom štandu je došao veliki broj distributera koji su zainteresira za suradnju s nama, napominje Vukman.

„CES je zaista pun različitih streaming kamera, 360 kamera, wide kamera koje streamaju panorame, nadzornih kamera, no zapravo ne postoji niti jedno rješenje kao što je njihovo. Naravno tako je zasad, sigurno je da će vrlo brzo doći i drugi“, ističe Vukman.

On zaključuje kako je zbog svega toga dobro doći na CES, no osvrnuo se pritom i na pomoć države za koju smatra da je ipak izostala jer su mnoge druge države poticale i platile nastup svojim startupovima za nastup na CES-u.