CES 2016: EHang 184 je autonomni dron za prijevoz putnika

CES 2016: EHang 184 je autonomni dron za prijevoz putnika

Na CES-u je najavljen jedan vrlo interesantan projekt koji će možda (u dalekoj budućnosti) zaživjeti u našim gradovima i na nebu. Naime, predstavljen je dron bez pilota koji se opisuje kao prvo ikad samostalno zračno vozilo -  EHang 184. Prema najavama, ovaj dron bez pilota može prevoziti stvarne ljude - jednog po jednog.

Naravno, odmah se pojavilo pitanje sigurnosti te su mnogi na CES-u komentirali kako ovakvu letjelicu nećemo tako skoro vidjeti da leti po našim gradovima, ali u budućnosti....tko zna, sve je moguće. Putnik bi trebao samo unijeti svoje odredište u smartphone aplikaciju, a EHang 184 bi ga tamo odveo.

Sigurnosni sustav radi na principu da ako EHang 184 otkrije bilo kakvo oštećenje prilikom leta, odmah se spušta na zemlju. Real-time podaci prikupljeni tokom leta pomoću senzora osiguravaju najbržu i najsigurniju vožnju, tvrde iz kineske tvrtke koja je zaslužna za EHang 184. Dron je 1,5 m visok, težak 200kg, te ima 100kg maksimalne nosivosti.

Ima autonomiju od oko 23 minute i prosječnu brzinu od 100 km / h. EHang 184 pokreće osam motora snage 106 KW,  a ova letjelica ima AC i 4G bežični Internet. Zanimljiv koncept, mora se priznati....jeste li zainteresirani za jedan let oko Las Vegasa ?