CeBIT 2014: Code_n donosi inovacije

CeBIT 2014: Code_n donosi inovacije
Dražen Tomić, CeBIT

Jedan od najzanimljivijih dijelova ovogodišnjeg sajma CeBIT u Hannoveru svakako je Code_n koji je zauzeo jednu od ogromnih hala na sajamskom prostoru, i to onu broj 16 koja se nalazi  preko puta press centra u kojoj je moguće vidjeti mnoštvo malih tvrtki koje izlažu svoje inovacije i kreacije iz svijeta mobilnih aplikacija, pametnih dodataka za električne automobile.

Code_n je svjetsko natjecanje koje na sajam dovodi pedeset najinovativnijih kompanija iz cijelog svijeta. Na više od 5000 kvadrata tih je pedesetak kompanija tražilo svoju priliku za predstavljene potencijalnim partnerima i investitorima.

Ovogodišnji Code_n prije svega pokušava dati odgovore na temu upravljanja velikim podacima, odnosno Big Data, jer sve veći broj tvrtki ima problema s analitikom velike količine podataka. Među kompanijama koje su se našle u Code_n je i veliki IBM koji je odlučio prikazati svoje rješenje za zdravstveni sustav koji je razvio njegov istraživački laboratorij u izraelskoj Haifi.

Uglavnom, Code_n je svakako prilika za mnoge tvrtke da pokažu svoje znanje, te viziju razvoja aplikacija i postao je mjesto po kojem je CeBIT svakako prepoznatljiv.