Mjesto gdje se može pronaći posao

Mjesto gdje se može pronaći posao
Fotolia

Najveći svjetski ICT sajam CeBIT koji službeno traje od 5.-9. ožujka, počinje danas novinarskim danom rezerviranim za mnogobrojne press konferencije, a jedna od ključnih tema bit će zapošljavanje u informatičko-telekomunikacijskom sektoru.

„Europske kompanije godišnje gube milijarde eura zbog manjka kvalificirane radne snage, a ključno za budućnost razvoja ovog sektora je pronalaženje načina za obrazovanjem novih zaposlenika i fokusom na nova znanja koja su potrebna kompanijama trenutno na tržištu“; ističe Frank Pörschmann, član uprave Deutsche Messe tvrtke koja organizira CeBIT.

Prema njegovim riječima važno je pronaći načine planiranja obrazovanja i karijere u industriji koja se vrlo brzo mijenja i kojoj je potrebno sve više kvalificirane radne snage. Pörschmann napominje kako je CeBIT idealno mjesto za pronalaženje novog posla, planiranje karijere jer se na jednom mjestu mogu pronaći tvrtke koje traže zaposlenike.

„Na više od 2000 četvornih metara na CeBIT-u okupili smo na jednom mjesto kompanije i institucije iz cijelog svijeta koje nude mogućnost pronalaženja posla. Pokušat ćemo na jednom mjesto okupiti obje zainteresirane strane - buduće zaposlenike i tvrtke koje traže radnu snagu jer problemi s kojim se industrija danas suočava zbog manjak radne snage u budućnosti bi se mogli i povećati“, pojašnjava Pörschmann.