Canon ponovno najbolja japanska tvrtka po broju patenata u SAD-u

Canon ponovno najbolja japanska tvrtka po broju patenata u SAD-u
Fotolia/ilustracija

Tvrtka Canon objavila je kako je ponovno, dvanaestu godinu za redom, na prvom mjestu među japanskim tvrtkama i treća ukupno prema broju patenata prijavljenih u SAD-u i dodijeljenih 2016. godine. O tome svjedoči najnoviji poredak preliminarnih rezultata tvrtke za usluge povezane s patentima IFI CLAIMS.

Kao dio svojih aktivnosti istraživanja i razvoja Canon prijavljuje patente u cijelom nizu država i regija, a istovremeno prati poslovne strategije te trendove u tehnologijama i proizvodima. Među njima Sjedinjene Američke, sa svojim brojnim visokotehnološkim kompanijama i velikim tržištem, predstavljaju posebno važno područje kad se govori o širenju poslovanja i tehnološkim partnerstvima.

Tehnološke inovacije nastavljaju biti visoki prioritet i glavni atribut korporativne strategije uz nastavak ulaganja u razvoj široke lepeze moćnih proizvoda, rješenja i usluga unutar svojih ključnih djelatnosti i novih poslovnih područja, stoji u priopćenju iz Canona. Kroz blisku suradnju između tehnoloških odjela i onih za intelektualno vlasništvo tvrtka želi poboljšati svoju tehnološku ponudu. Canon je već 31 godinu pozicioniran među pet tvrtki s najvećim brojem ukupno registriranih patenata.