Čak šest Googleovih servisa ima svaki preko milijardu korisnika

Čak šest Googleovih servisa ima svaki preko milijardu korisnika

Google po pitanju masovnosti uistinu nema konkurencije, sve čime se bave koristi na stotine milijuna ljudi i jedini problem za kompaniju jest kako toliku masovnost bolje naplatiti. Vremena svakako imaju, kao i opcija, posebno jer su novi poslovni rezultati pokazali da trenutno šest Googleovih usluga koristi više od milijardu ljudi! Riječ je o YouTube (milijarda), Android (1,4 milijarde), Google Search (1,2 milijarde), Maps (milijarda), Chrome (milijarda) i Google Play (1,4 milijarde).

Time Google servisi postaju uvjerljivi lider u novoj grupaciji imena Alphabet Inc., koja ujedinjuje sve Google proizvode u jedno. Nije to uspjeh o kojem treba posebno pričati, Alphabet Inc. tek je nastao i normalno da će sve vezano uz ime Google i dalje biti uvjerljiv po pitanju masovnosti, prihoda i profita. Tek moramo vidjeti koliko se Google pod novim imenom želi profilirati na tržištu s proizvodima nevezanima uz ime Google. O tom potom.

U centru pažnje sad su ipak usluge koje broje više od milijardu korisnika jer s time se nitko ne može ni izbliza pohvaliti. Primjerice, najbliži je svakako Facebook sa svojom društvenom mrežom (1,4 milijarde) i Internet.org (1,1 milijarda) te Messengerom (700 milijuna) i WhatsAppom (900 milijuna), ali i kad posljednja tri navedena proizvoda stignu do milijarde aktivnih korisnika, opet znači da Mark Zuckerberg ima dvije usluge s milijardu i više korisnika manje nego što ih ima Google. No Instagram (400 milijuna) nije daleko od milijarde. Tu su i Oculus VR i PrivateCore projekti koji će svakako pomoći pri radu na masovnosti.

Također, Microsoft ulazi u ovo posebno "društvo odabranih" jer odavno su prešli milijardu s Windows operativnim sustavom (1,3 milijarde) i Officeom (1,2 milijarde) te su po brojkama usluga iznad milijarde korisnika izjednačeni s Facebookom, a tu su i Xbox (250 milijuna), Bing (150 milijuna), Skype (300 milijuna)...