Brže do filmova s velikog platna

Brže do filmova s velikog platna
Fotolia

Poznato vam je kako morate mjesecima čekati da bi film napustio kino dvorane i došao u naše ruke. No, izgleda da je to stvar prošlosti, barem prema najavama jednog od najvećih filmskih studija Paramount Pictures, koji želi da njegovi filmovi dođu što prije u ruke korisnika.

Paramount Pictures je uspio sklopiti sporazum i dogovor s nekoliko većih kino prikazivača i lanaca da filmovi koji igraju u kinu dođu na police trgovina i na Internet u roku od dva tjedna nakon kino prikazivanja.

To je za sada svojevrsni eksperiment, no Paramount Pictures smatra kako je to dobar porez prema gledateljima. Gledatelji danas ne žele predugo čekati svoj omiljeni film te su spremni potražiti ga na druge načine, najčešće one koji nisu legalni.

Paramount Pictures se želi prilagoditi promjeni ponašanja potrošača, a ako se ovaj model pokaže kao uspješan, onda će ga vjerojatno slijediti i drugi studiji.

Možemo zaključiti kako se radi o izvrsnom potezu od strane Paramount Pictures jer na taj način pokazuju brigu za gledatelje a i u startu odmah eliminiraju gledatelje da na nelegalan način potraže film koji žele pogledati.