Bosch organizao prvi festival tehnologije

Bosch organizao prvi festival tehnologije
Bosch

Ovog tjedna održan je prvi Bosch festival tehnologije, pod nazivom FESTEH. Susret je organiziran u Jastrebarskom za strateške partnere i kupce tvrtke Bosch, kako bi se upoznali s kompletnom ponudom Boscha u regiji i prepoznali nove poslovne mogućnosti koje nudi Bosch suvremena tehnologija.

Zanimljivim prezentacijama pametnih rješenja i najnovijih tehnoloških postignuća, partnerima i medijima se predstavilo svih šest odjela iz tvrtke Bosch Hrvatska.

Tako je odjel električnih alata na zanimljiv i pomalo humorističan način predstavio razliku između običnih i suvremenih Bosch alata tehnologije 21. stoljeća. Odjel toplinske tehnike predstavio je najsuvremenije aplikacije u sustavu pametne kuće.

Odjel industrijske tehnologije pojasnio je značaj golemih i revolucionarnih Bosch rješenja koja su zauvijek promijenila globalne trendove u prometu, turizmu, energetici, metalurgiji, pa čak i u kulturi. Autooprema je prezentirala aplikaciju budućnosti i način na koji ćemo automobile koristiti bez ključeva, dok će se automobili sami parkirati bez prisustva vozača.

Odjel sigurnosnih sustava na vrlo slikovit način je pokazao kako se Bosch sustavi ne mogu hakirati i kako ih je nemoguće premostiti što je na licu mjesta demonstrirano sprečavanjem krađe dijamanta.

Na kraju je odjel pametnih rješenja još jednom prošao kroz različite inovacije svih odjela i po prvi put predstavio nova pametna rješenja u poljoprivredi, gdje se putem pametnih senzora dolazi do kvalitetnih i većih uroda.

Bosch je iskoristio susret kako bi povodom 25. rođendana SOS dječjeg sela Lekenik im uručio rođendanski poklo. Ove godine to je električni bicikl s Boschevim pogonom koji će od sada  krasiti vozni park SOS dječjeg sela i postati omiljeno prijevozno sredstvo i zabava za djecu i mlade štićenike.