BlackBerry želi ući na tržište nosivih uređaja

BlackBerry želi ući na tržište nosivih uređaja

Na okruglom stolu na CTIA-a Super Mobility Week, John Sims iz BlackBerry tvrtke izjavio je kako u ovom trenu eksperimentiraju s nosivim uređajima. Izjavio je kako bi volio da BlackBerry proizvede neke nosive uređaje, no da za sada neće objavljivati ništa službeno i da je to područje koje oni još pažljivo istražuju.

Cilj im je da nosive uređaje spojiti s pametnim telefonima i napraviti komunikaciju putem glasovnog sučelja. Inače, predstavljen je i novi šef tehnoloških sredstava u BlackBerryju, Sandeep Chennakeshu.

On će pokrenuti QNX OS odjel i raditi će na raznim drugim projektima i sustavima uključujući Project Ion Internet, Certicom i Paratek tehnologiju u vezi antena. Antenska tehnologija postaje sve interesantnija, a kod Parateka se radi o tome da ona produžava život baterije i jačinu signala.

Certicom je eliptički kriptografski ključ koji je daleko učinkovitiji nego RSA standard. QNX je pak industrijski standard za OS u automobilu sustava, a Ford je nedavno zamijenio Microsoftove zastarjele Sync proizvode za QNX sustav.

Iako BlackBerry želi zaraditi novac na uređajima, čini se kako je softver taj koji bi im trebao također donijeti lijepu zaradu. Naglašavalo se još na početku godine kako bi softver trebao imati veliku ulogu u vezi zarade, a čini se kako su to u BlackBerryju vrlo ozbiljno shvatili i drže se toga plana.