BlackBerry u borbi protiv Heartbleed buga

BlackBerry u borbi protiv Heartbleed buga

Nakon što je prošli tjedan otkriven heartbleed bug nastala je prava panika. Pojedini IT stručnjaci napominju kako se radi o jednoj od najvećih prijetnji na Internetu u posljednje vrijeme, dok neki smiruju vatru i sugeriraju kako ništa nije izgubljeno.

Ni u BlackBerryu nisu ostali mirni na ovaj sigurnosni propust pa su već poduzeli određene sigurnosne mjere kako bi se zaštitili od eventualnih napada. Viši potpredsjednik Scott Totzke rekao je kako je tvrtka odlučila dodatno poraditi na zaštiti Secure Work Space e-mailova i popularnog BBM-a. Scott Totzke je napomenuo kako bi ti programi mogli biti osjetljivi na napade hakera.

"Razina rizika je mala i naša sigurnosna tehnologija želi spriječiti svaki eventualni pokušaj napada." - izjavio je samouvjereno Scott Totzke. 

BlackBerry dosta polaže u svoj sigurnosni sustav i zna jako dobro da bi bilo kakav propust negativno odjeknuo u javnosti. Scott Totzke je čvrsto uvjeren kako njegov tim radi dobar posao i svi su stavljeni u stanje pripravnosti zbog mogućih hakerskih napada.