Bivši izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer napušta upravni odbor

Bivši izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer napušta upravni odbor
Dražen Tomić

Microsoftov bivši izvršni direktor Steve Ballmer napušta upravni odbor te kompanije, ali ne jer se dogodilo nešto negativno već jednostavno jer je osjetio da nakon 34 godine mora prepustiti mjesto nekom drugom, a sam se posvetiti drugim stvarima u životu.

Objavio je svoje planove putem pisma svojem nasljedniku Satyi Nadelli, a ono je potom objavljeno na Microsoftovim stranicama. U pismu je Ballmer naglasio sve odlike kompanije i sugerirao da se pod Nadellinim vodstvom događaju dobre stvari. Naravno, istaknuo je i sve lijepe trenutke koje je proveo u kompaniji.

- Microsoft je moje životno djelo te sam ponosan i uzbuđen zbog stvari koje se pod trenutnim vodstvom događaju u kompaniji. Izazovi postoje, ali su mogućnosti još veće. Niti jedna tvrtka na svijetu ne posjeduje takvu mješavinu softverskih, cloud i hardverskih vještina. Dovoljno smo profitabilni da možemo ulagati u dugoročne projekte, ali ih izvesti u kratkim rokovima - napisao je Ballmer pa nastavio:

- Microsoft mora biti odvažan i riskirati da bi uspio u novom okruženju. U svijetu mobilnih uređaja i clouda, razvoj softvera je ključna vještina, ali uspjeh podrazumijeva i brojne druge stvari kao što su pretplate, hardverska bruto marža i prihodi od oglašavanja. Promjena uz održavanje postojećeg poslovanja zahtijeva hrabrost i neustrašivost, ali vjerujem da upravljačkom timu kompanije toga ne nedostaje.

Reagirao je i sam Nadella na ovaj potez svog prethodnika.

- Prije svega, hvala na podršci za vrijeme mojeg prelaska ove godine i za posljednje 34 godine. Bila je čast raditi s tobom i učiti od tebe. Pod tvojim je vodstvom stvoren izvrstan temelj za nadogradnju.

Ballmer je još uvijek najveći pojedinačni dioničar Microsofta, a sada ima više vremena posvetiti se košarakaškom klubu Los Angeles Clippers, čiji je također vlasnik od ove godine, kad je kupio klub za 2,15 milijardi dolara!