Bitcoin po prvi puta probio granicu od 12000 dolara

Bitcoin po prvi puta probio granicu od 12000 dolara

Foto: Pixabay

Bitcoin se nakon probijanja granice od 11000 dolara prije svega tjedan dana, a zatim i pozamašne korekcije koja je dostizala i minus od 20 posto na 9000 dolara, ponovno okrenuo oštrom rastu. Tako je u utorak zabilježen novi rekord kad je vrijednost Bitcoina narasla za 3,86 posto i preskočila granicu od 12000 dolara po prvi put.

Bitcoinom se danas trguje po cijenama višim od 12100 dolara. Bitcoin sada prema novoj vrijednosti ima ukupnu tržišnu kapitalizaciju od 203 milijarde dolara, što je porast od 1100 posto spram početka godine.

Usprkos oštrom rastu, nedostatak podrške vlada i regulacije dovodi do snažnih oscilacija vrijednosti ove kriptovalute, a sve je više i onih koji smatraju da je vrijednost Bitcoina postala veliki balon koji bi se mogao svakog trenutka ispuhati. Prošlog tjedna je tako hedge fond menadžer Mike Novogratz izjavio kako je Bitcoin u balonu i da ima puno „pjene“ koji taj balon okružuje, a također ističe kako će ovo biti najveći balon naših života.

Gdje je plafon Bitcoina danas nitko ne zna, a mi ćemo nastaviti pratiti stanje i pravovremeno vas izvještavati.

Još iz kategorije

Nova ponuda Tele2 razveselit će ljubitelje gaminga

Nova ponuda Tele2 razveselit će ljubitelje gaminga

23.02.2018. komentiraj

Trend video igara je u apsolutnom porastu, sadržajno i vizualno one napreduju kako napreduje tehnologija. Izvještaji za 2016. godinu pokazuju kako preko 1.2 milijardi ljudi igra video igre. Prosječna starost im je od 31 do 35 godina, 29% korisnika je maloljetnih, a čak 45% žena aktivno igra video igrice! Za ovim podacima ne zaostaje ni Hrvatska gaming zajednica čiji podaci govore o stalnom porastu broja igrača. Dok se muška populacija više odlučuje za sportske ili igre borbe, ženama je najdraža DOTA (Defense of the Ancients).

Počinju pretprijave za STEM Games

Počinju pretprijave za STEM Games

23.02.2018. komentiraj

Otvorene su pretprijave STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja STEM Gamesa očekuje natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program. Pretprijave traju do 25. ožujka 2018., nakon čega će fakulteti do 8. travnja odabrati svoje predstavnike među prijavljenima.

Hrvati na vrhu ljestvice Europljana koji žele plaćati pametnim satom ili narukvicom

Hrvati na vrhu ljestvice Europljana koji žele plaćati pametnim satom ili narukvicom

23.02.2018. komentiraj

Jedna četvrtina (24%) Europljana želi koristiti mogućnost beskontaktnog „prisloni i plati“ plaćanja pametnim satom, narukvicom, privjeskom ili drugim nosivim uređajem, pokazali su najnoviji podaci koje je objavio Mastercard. U Hrvatskoj se udio građana koji žele plaćati na ovaj način penje na 32%.