Biometrijski SSO - tajno oružje kako bi zaštitili svoje podatke

Biometrijski SSO - tajno oružje kako bi zaštitili svoje podatke
Fotolia

Single sign-on (SSO) je proces prijave koji omogućuje korisniku da unese jedno ime i lozinku kako bi pristupio većem broju aplikacija. Individualna identifikacija putem različitih biometrijskih modaliteta, kao što su otisak prsta, vene, lica ili prepoznavanje glasa su super stvar.

Biometrika je jedinstvena, čak i jednojajčani blizanci imaju različite biometrijske fiziološke karakteristike. Biometrijski SSO smatraju rješenjem „nove generacije“ te analitičari ističu kako će smanjiti razne sigurnosne rizike.

Biometrijski SSO sustavi pružaju siguran pristup osjetljivim podacima i donose fleksibilnost za upravljanje identitetom i u potpunosti integriraju s Windows Active Directory te su lako dostupni za velike poduzetnike, zdravstvene organizacije, financijske institucije i Vlade. Prednosti korištenja biometrijskih SSO rješenja u vidu osiguravanja poslovnih informacije su ogromne.

Prvo, korištenje biometrijskih SSO modaliteta pruža jaču provjeru i sigurnost umjesto oslanjanja na tradicionalne lozinke. Nemoguće je ukrasti ili kopirati biometrijske karakteristike u svrhu provjere autentičnosti.

Osim toga, biometrijske karakteristike su jedinstvene za svaku osobu na svijetu. U tom smislu, biometrijski SSO postiže najvišu razinu točnosti identifikacije.

Drugo, uvođenje biometrijskih SSO tehnologija smatra se troškovno učinkovitim sredstvom u odnosu na štetu koja bi nastala gubitkom podataka.

Treće, raznolikost biometrijskih SSO modaliteta poput otiska prsta, vena i slično donosi veliku fleksibilnost organizaciji u vidu povrata na investiciju.