Bill Gates svojoj djeci do 14. godine nije dao koristiti mobitel

Bill Gates svojoj djeci do 14. godine nije dao koristiti mobitel
Wikipedia

Osnivač Microsofta Bill Gates kroz medije često nudi savjete o tome kako pomoći zemljama u razvoju, kako pomoći zdravstvenom sustavu, kako pristupiti umjetnoj inteligenciji i robotici... A sad se u razgovoru za britanski The Mirror odlučio ponuditi viđenje odgoja djece u ovo moderno vrijeme.

S obzirom da ima troje djece, Jennifer (20), Rory (17) i Phoebe (14), zna o čemu priča. Posebno jer je konstantno među tri najbogatija čovjeka na svijetu i samim time može im pružiti apsolutno sve što mogu zamisliti, a to uključuje brojne digitalne uređaje. No, po tom je pitanju strog i postavio je jasne granice.

"Supruga i ja smo postavili vrijeme nakon kojeg nema korištenja mobilnih uređaja, računala ili gledanja televizije jer to im pomaže da idu spavati u normalno vrijeme. Isto kako svi ti uređaji mogu pomoći u zadaći, poslu ili komunikaciji s prijateljima, jednako tako mogu biti i štetni ukoliko se pretjeruje", kazao je Gates i naglasio da je tijekom doručka, ručka i večere djeci strogo zabranjeno koristiti mobilne uređaje.

No, ponovno nije otkrio koje točno uređaje djeca koriste, tako da ostajemo na intervjuu iz 2009., kad je Melinda Gates otkrila da su na crnoj listi iPodi i iPhonei, što je razumljivo zbog konkurencije s Microsoftom u to vrijeme.

No, u posljednjih se osam godina situacija bitno promijenila i bilo bi zanimljivo vidjeti moraju li se djeca koristiti uređajem kao Lumia 950 ili mogu koristiti i neki Android, kao Samsung Galaxy S8 ili S8 Plus...