Besplatne radionice o digitalnom marketingu za male i srednje tvrtke

Besplatne radionice o digitalnom marketingu za male i srednje tvrtke

Google je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Algebrom, u sklopu Digitalne garaže, pokrenuo nacionalnu turneju kako bi lokalnim tvrtkama pomogli maksimalno iskoristiti mogućnosti digitalnog svijeta. Stručni treneri susrest će se s lokalnim digitalnim poduzetnicima kako bi pomogli malim i srednjim tvrtkama ubrzati rast te im omogućili pristup globalnom tržištu.

Tijekom sljedeća tri mjeseca u više od 15 gradova diljem Hrvatske organizirat će se digitalne radionice pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore. Procjenjuje se da bi svaka radionica trebala trajati do tri sata. Više informacija i detalja o programu nalazi se na internetskoj stranici www.algebra.hr/digitalnagaraza.

„Zahvaljujući besplatnim radionicama u sklopu Digitalne garaže, male i srednje tvrtke mogu steći praktična znanja i vještine kako bi što efikasnije koristile prednosti razvoja interneta. Nedostatak korištenja prednosti digitalnih tehnologija i potrebnih vještina još uvijek ostaju izazov. Zato smo odlučili proširiti prošlogodišnji program Digitalne garaže kako bismo zadovoljili potrebe malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj“ izjavio je direktor tvrtke Google za regiju Adriatics Joško Mrndže.

"Naša iskustva u obrazovanju velikog broja pojedinaca upravo na području digitalnog marketinga prenijet ćemo kroz Googleov projekt Digitalne garaže najširoj publici malih i srednjih tvrtki koje upravo primjenom digitalnog marketinga mogu stvoriti nove kanale prodaje i doći do novih kupaca ili korisnika", rekao je Google trener i voditelj digitalnog odjela u Algebri Marko Hrnjak.

„Prema aktualnim procjenama razvojem digitalne ekonomije moguće je podići BDP Europske unije za minimalno 4% do 2020. godine. Stoga je nužno omogućiti gospodarstvenicima da steknu vještine neophodne za opstanak u novim uvjetima poslovanja“, izjavio je potpredsjednik za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša HGK Tomislav Radoš.

“Posebno naglašavamo važnost razvoja digitalnih vještina za građane i poduzetnike koji na ovaj način, besplatno, osnažuju svoje stečene vještine ili ih tek stvaraju. Pozdravljamo stvaranje online platforme za digitalnu edukaciju kroz koju je moguće na bilo kojem mjestu i u bilo kojem trenutku pristupiti edukativnim sadržajima što dodatno olakšava razvoj digitalnih vještina jednako u svim krajevima“, rekao je državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.