„Baby boom“ generacija sve više prihvaća tehnologiju

„Baby boom“ generacija sve više prihvaća tehnologiju
DepositPhotos

Milenijalci su generacija koja je odrastala uz tehnologiju pa se lakše snalazi sa svim digitalnim uređajima koji su se pojavili ili se pojavljuju. No, „baby boom“ generacija, rođena između 1946. i 1964. godine, ne nosi se lako sa svim promjenama koje su se zbile u ovom nam digitalnom dobu.

Srećom, to se mijenja i dokazuju to istraživanja. Pametni telefoni postali su im normalna stvar pa tako 78 posto osoba od 50 do 59 godina starosti posjeduje barem jedan, 73 posto onih između 60 i 69 godina ima barem jedan također, a i čak 55 posto starijih od 70 godina u vlasništvu je pametnog telefona.

U redu, ti su uređaji nužnost, jednostavni su i nije toliko čudno da američki državljani imaju sklonost njima. Drugačije je s drugima. Prijenosna računala posjeduju sve tri dobne skupine na razini od otprilike 60 posto, kao i stolna računala.

Tableti su već druga priča, njih posjeduje otprilike 40 posto i to još uvijek nije nimalo loše. Ali, kad dođemo do novijih i naprednijih stvari kao nosivi uređaji ili kućni asistenti, posjeduje ih njih desetak posto.