Audi E-Tron Quattro oduševio na CES-u - automatizirana vožnja je budućnost

Audi E-Tron Quattro oduševio na CES-u - automatizirana vožnja je budućnost
Audi USA

Ovo nije prvi put da smo vidjeli Audi E-Tron Quattro, no na CES-u 2016 Audi je preko ovog modela predstavio budući koncept tvrtke i tri važna trenda - elektrifikacija, digitalizacija i automatizirana vožnja.

S tri električna motora, briljantnim prednjim i stražnjim Matrix OLED svjetlima te mogućnost raspona od oko 300 milja s punjenjem, E-Tron Quattro je privukao veliku pozornost posjetitelja. Ne treba zaboraviti niti elegantan dizajn, a sama digitalizacija se očituje u obliku 17-inčnog zakrivljenog AMOLED zaslona u središnjoj konzoli, a tu je još i manji zaslon ispred volana.

Zaslon reagira na temelju vaših zahtjeva i potreba, a također reagira brzo na dodir, glas i geste. Softverski sustav vožnje je ono što Audi naziva Modular Infotainment Platform (MIB2+), a zaslon pokreće Nvidia X1 procesor. MIB2 + također radi s Audi MMI Connect aplikacijom za povezivanje automobila sa smartphone ili tablet uređajem.

Automatizirana vožnja bazirana je na Audijevoj zFAS središnjoj centralnoj jedinici koju pokreće Nvidia X1 čipovi. Sustav „održava“ automobil i onda kada vaše ruke nisu na upravljaču - ovaj sustav Audi planira lansirati 2017. godine.