Appleu dodijeljen novi patent za tipke u fleksibilnim zaslonima

Appleu dodijeljen novi patent za tipke u fleksibilnim zaslonima

Apple kontinuirano radi na nekim novim patentima i kod njih nikada nema mira. To je razumljivo jer bez patenata nema ni konkurentnosti. „Electronic devices with flexible displays“ je naziv novog patenta pomoću kojega Apple želi uključiti tipke u fleksibilne zaslone.

U budućim iPhone i iPad modelima Apple razmišlja da ugradi takve tipke koji bi mogli poboljšati dizajn uređaja i povećati veličinu zaslona.  Sve tipke i prekidači koji bi bili postavljeni u fleksibilnom zaslonu bili bi na raspolaganju korisnicima koji bi pomoću njih vrlo lagano mogli izvršiti određene radnje.

Kontrola glasnoće također bi mogla biti ugrađena u zaslone sto bi korisnicima omogućilo da ne trebaju tražiti te tipke po uređaju. Zaslon će služiti kao zaštita, a tipke ne bi smjele pretrpjeti nikakvu štetu ili doći u dodir s prašinom.

Ovaj patent je vrlo zanimljivo rješenje, no ostaje nam da pričekamo kada će i ugledati svjetlo dana. Za sada je sve u fazi razvoja i nacrta, tako da će sigurno proći vrijeme dok Apple nešto konkretno i napravi od svega toga.