Appleov App Store sve više sliči na groblje aplikacija

Appleov App Store sve više sliči na groblje aplikacija
Apple

App Store je pun zombija koji teturaju i traže izlaz iz labirinta u kojem su se našli. Točnije, zombi aplikacija koje više nisu „žive“, korisnici ih ne skidaju, nitko ih ne može naći, a one samo teturaju po App Storeu.

Prema najnovijem izvješću, broj zombi aplikacija porastao je za 83 posto što znači da od pet iOS aplikacija njih četiri zauzima virtualni prostor i luta bespućima App Storea. Prošle godine broj aplikacija u App Store povećao se sa 890.000 na 1.420,000 a to automatski znači i više zombi aplikacija.

Nije teško pogoditi kako sve te „mrtve“ aplikacije začepljuju App Store te da se pod hitno nešto treba napraviti. To misli i Christian Henschel, CEO tvrtke Adjust, koji tvrdi kako App Store ima svoj konačni kapacitet. Kada se taj kapacitet postigne, tj. popuni, App Store će biti mrtav. I možda se i on pretvori u zombija.

Naravno da je mala vjerojatnost da se to dogodi, no jedno je sigurno - ako se nastavi ovakav trend zombi aplikacija, App Store će postati groblje. Christian Henschel ističe kako programeri aplikacija trebaju promicati dobar sadržaj na nove načine.

Nije dovoljno samo napraviti aplikaciju i to je to. Tko zna kako će sve završiti u vezi ovog problema, no sigurno je da se ne trebate bojati zombi aplikacija koji lutaju zarobljeni u App Storeu.