Apple radi na vlastitom automobilu

Apple radi na vlastitom automobilu

Apple je lansiranjem novih iPhone 6 i iPhone 6 Plus briljirao i oborio sve moguće rekorde, te postao najvrijednija tehnološka tvrtka s vrijednošču koja prelazi 700 milijardi dolara. Znamo da Apple radi na svom prvom pametnom satu Apple Watchu, no tehnološki div radi i na nekim projektima koji na prvi pogled i nemaju baš neke veze s njihovim biznisom.

Tako smo zadnjih nekoliko dana internetom kruže glasine kako Apple radi na svojem prvom automobilu, a projekt Apple automobila nije neka neozbiljna vijest, već izgleda da su u Appleu vrlo ozbiljno prionuli poslu.

Tim Cook je odobrio projekt Apple automobila prije gotovo godinu dana, a osoba koja je zadužena za vođenje projekta je Steve Zadesky, bivši Fordov inženjer. Inače, Steve Zadesky je bio u timovima koji su radili na stvaranju iPod i iPhone uređaja.

Zadesky je dobio ovlasti da zaposli i do 1.000 ljudi koji bi radili na projektu, a u ovom trenutku na projektu radi njih stotinu. Medijski natpisi otkrivaju kako će se raditi o električnom  automobilu, kodnog imena Titan.

Napominje se kako bi rad na Apple automobilu mogao utjecati i na razvoj određenih novih tehnologija za Appleove proizvode u budućnosti. Apple ima resurse za izgradnju automobila, stručnjaci su tu, a novac sigurno nije problem. Bilo bi sjajno da Apple proizvede svoj prvi automobil, a konkurencija sigurno nije mirna dok čita sve te natpise o Apple automobilu.