Apple objavio WatchKit SDK

Apple objavio WatchKit SDK
Apple

Apple je objavio alat za softver developere pomoću kojih će se moći stvarati nove aplikacije za Apple Watch. Dugo vremena se najavljuje taj Appleov nosivi uređaj i za očekivati ga je u 2015. godini (ovaj puta sigurno). Alat se zove WatchKit i omogućit će programerima da smisle nove načine kako koristiti pametni sat.

"WatchKit pruža veliku šansu iOS developer zajednici da stvori nova uzbudljiva iskustva na iWatch uređaju.," rekao je Philip Schiller, Appleov stariji potpredsjednik marketinga.

Apple je predložio programerima da mogu stvoriti aplikacije koje će omogućiti korisnicima da upale i ugase svjetlo nakon što su napustili kuću ili da provjere raspored letenja. Također, mogu se napraviti i aplikacije koje pokazuju najnovije informacije u vezi sporta, događaja u svijetu i slično.

Osim toga, može se konstruirati i alarmni sustav, što je svakako za pohvalu i jedna od dobrih ideja. Apple sada čeka borbu protiv suparnika koji su već izbacili svoje nosive uređaje, kao što su Samsung,LG i Motorola.

Sigurno je da bitka neće biti lagana nego sve ovisi u prvome redu kako će iWatch prihvatiti korisnici. Programerska zajednica tu igra također veliku ulogu. Inače, za one koji još ne znaju, cijena iWatch uređaja bit će 349 dolara.