Aplikacija PhotoMath finalist Techcrunch Disrupt startup natjecanja u Londonu

Aplikacija PhotoMath finalist Techcrunch Disrupt startup natjecanja u Londonu
Ilustracija

Smartphone aplikacija PhotoMath, tvrtke PhotoPay, prva u svijetu koja koristi kameru mobitela za rješavanje matematičkih zadataka, danas će biti predstavljena u završnici prestižnog startup natjecanja u sklopu konferencije TechCrunch Disrupt u Londonu.

Aplikacija PhotoMath na revolucionaran način olakšava proces rješavanja matematičkih zadataka i učenje matematike. Korisnik aplikacije jednostavno usmjeri kameru pametnog uređaja prema otisnutom zadatku i trenutačno dobije rješenje na zaslonu svoga mobitela. Svrha aplikacije je da bude koristan alat za učenje matematike, budući da prikazuje i detaljne korake koji vode do rješenja zadataka.

Ulazak u veliko finale na ovome natjecanju popraćen je predstavljanjem novih linija proizvoda i inovativnih tehnologija tvrtke PhotoPay unutar novog krovnog brenda MicroBLINK, čiji proizvodi omogućuju napredno korištenje računalnog vida na  mobilnim uređajima.

Podsjetimo, konferencija TechCrunch Disrupt Europe prestižna je konferencija tehnološkog portala TechCrunch, a održava se 20. i 21. listopada 2014. u Londonu. Na konferenciji se kombiniraju rasprave vodećih stručnjaka s predstavljanjem novih proizvoda i startup tvrtki. Jutra su rezervirana za rasprave o promjenama u mnogim industrijama koje pokreće tehnologija, dok su popodneva rezervirana za natjecanje Disrupt Startup Battlefield gdje se predstavlja 16 najboljih mladih startup tvrtki izabranih među brojnim prijavama iz cijeloga svijeta.