Android TV - od cool proizvoda do zastoja u razvoju

Android TV - od cool proizvoda do zastoja u razvoju
Fotolia

Android TV je u početku izgledao kao vrlo simpatičan i cool proizvod, a u lipnju smo se mogli upoznati s njime kada je i službeno predstavljen svijetu. Google je trebao od onda raditi punom snagom na razvoju Android TV-a, no čini se kako je došlo do zastoja u razvoju projekta.

Više nema nekih detalja o projektu, Google je dosta zatvoren kada se pošalje neki upit, a čini se kako je Android TV mogao biti veliki hit. Sučelje je izgledalo "svježe" i čisto i mišljenja smo kako bi potrošači vrlo brzo pokazali svoju naklonost prema Android TV.

Joe Britt, koji je bio zadužen da vodi Android TV projekt, napustio je tvrtku te tako dodatno pobudio sumnju na to kako je projekt stao. Došlo je do očiglednog zastoja u proizvodnji, kako bi se to popularno reklo. Google TV je barem bio dostupan neko vrijeme na tržištu, no onda je surova realnost učinila da nestane.

Android TV je nekada bio poznat i pod imenom Nexus TV, no i taj projekt je neslavno završio. Ostaje za vidjeti kako će se Google postaviti prema Android TV projektu - da li mu je već dosta neuspjeha s raznim projektima kao što su Google TV i Nexus TV pa više nema volje za Android TV.

Tko bi to znao, no bila bi šteta da se projekt samo tako napusti jer je zvučao prilično obećavajuće. Sigurni smo kako Google neće samo tako odustati jer ima veliki potencijal u svojim rukama, samo sada treba postaviti stvari na pravo mjesto i krenuti u razvoj projekta.

Naravno, lako je to reći i napisati, jer izvedba na terenu je nešto sasvim drugo. Očito je to na teži način shvatio Joe Britt koji je napustio Android TV projekt. On za sada šuti o svemu tome, a sigurno bi bilo zanimljivo čuti od njega što nam ima za reći. Za sada, možemo se samo nadati kako Android TV ima budućnost, a Google ima zadatak da potvrdi naše razmišljanje.