Algebrina besplatna savjetovanja za maturante u Osijeku

Algebrina besplatna savjetovanja za maturante u Osijeku
Algebra

Otvoreno učilište Algebra pokrenulo je ovogodišnji ciklus besplatnih karijernih savjetovanja namijenjenih maturantima. Ta savjetovanja, koja Algebra organizira u suradnji s portalima MojPosao i EduCentar, svake godine privlače velik broj zainteresiranih maturanata jer im je to prilika da od karijernih savjetnika saznaju sve bitne informacije o državnoj maturi i daljnjim upisima na fakultete.

Na savjetovanjima će maturanti također moći saznati kako se kreću potrebe na tržištu rada i koje profile zanimanja poslodavci najviše traže. Zahvaljujući svakodnevnom praćenju tržišta rada, Algebra, MojPosao i EduCentar maturantima će tijekom događanja također prenijeti aktualne informacije o tome koja se zanimanja najviše traže na hrvatskom i europskom tržištu rada te koje se vještine smatraju poželjnima za studij na pojedinom fakultetu. Nakon Zagreba i Rijeke, savjetovanje održat će se na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u subotu, 14. listopada. Sedam dana kasnije događaj seli u Zagreb, a 28. listopada u Zadar, Split, Šibenik i Pulu. 4. studenog savjetovanja će se održati u Dubrovniku i u Varaždinu. Iako su ulaz i predavanja besplatni, obavezna je online prijava na adresi http://drzavnamatura.hr/karijerno-savjetovanje/ zbog ograničenog broja mjesta.

"Maturantima želimo omogućiti što raniji pristup informacijama o tome što ih čeka na kraju školske godine. Nema razloga za strah i stres oko državne mature ako se za nju pripremaju savjesno i na dobar način te ako su svjesni svega što ih očekuje na maturi i tijekom upisa na fakultet. No, želimo ih posebno osvijestiti da odabir fakulteta u velikoj mjeri predstavlja i odabir daljnje karijere, odnosno da može utjecati na mogućnosti zapošljavanja. Maturanti koji su ranijih godina bili na našim karijernim savjetovanjima kažu kako su im informacije najkorisnije kada ih doznaju na jednom mjestu", rekla je voditeljica programa za mlade u Algebri Maja Brkljačić.