Algebra otvorila centar u Varaždinu

Algebra otvorila centar u Varaždinu
Algebra

Otvoreno učilište Algebra otvorilo je poslovnicu u Varaždinu u Aninoj ulici 2. Time se varaždinski centar integrirao u mrežu lokacija na kojoj to učilište može ponuditi širok spektar svojih programa obrazovanja za odrasle.

Uz dvije nove, suvremeno opremljene učionice u Varaždinu, ukupan broj učionica koje Algebra ima na raspolaganju širom Hrvatske, što u vlastitim poslovnicama a što kroz suradnju s franšiznim partnerima, raste na 60. U Varaždinu od ove školske godine kreće i program Digitalne akademije namijenjen učenicima osnovnih škola. Kroz taj program djeca na zabavan i kreativan način uče o primjeni tehnologije i digitalnom izražavanju kroz izradu multimedijskih sadržaja, kodiranje, osnove robotike i druge srodne teme.

"Naša vlastita poslovnica u Varaždinu omogućit će nam mnogo bolju prisutnost u gradu te ponudu programa obrazovanja kao i certifikacijskih ispita građanima na području cijele županije. Ovaj korak stoga smatramo vrlo važnim i u daljnjem razvoju Algebre, međutim ponajviše nas raduje što će građanima Varaždina i županije znatno proširiti mogućnosti cjeloživotnog obrazovanja i stjecanja novih vještina, naročito onih digitalnih i poslovnih koje danas smatramo ključnima za podizanje konkurentnosti pojedinca na tržištu rada i profesionalni razvoj", izjavio je predsjednik uprave Algebre Tomislav Dominković.

Algebra grupa sljedeće će godine proslaviti 20 godina poslovanja, a danas je, osim kroz Otvoreno učilište, na tržištu edukacije prisutna i kroz Visoko učilište, najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj, koji je upravo upisao desetu generaciju studenata primijenjenog računarstva. Uz primijenjeno računarstvo, njihovo Visoko učilište nudi i studije multimedijskog računarstva i digitalnog marketinga, a od prošle godine i MBA program e-Leadershipa na engleskom jeziku.