Algebra obrazovni partner WinDays Technology konferencije

Algebra obrazovni partner WinDays Technology konferencije

Visoko učilište Algebra bit će obrazovni partner tehnološke konferencije Microsoft WinDays13 Technology koja se od 22. do 25. travnja održava u Umagu. Nakon niza godina u kojima je bilo jedan od glavnih partnera, od prošle je godine Visoko učilište Algebra i ekskluzivni obrazovni partner ove konferencije.

Eminentni Microsoftovi stručnjaci sa statusom MVP, Marin Franković, voditelj katedre za operacijske sustave i Igor Pavleković, asistent na Visokom učilištu Algebra - Visokoj školi za primijenjeno računarstvo, ove će godine i službeno otvoriti tehnološki dio WinDays konferencije svojim središnjim predavanjem prvoga dana konferencije. Ovo keynote predavanje će praktično demonstrirati objedinjenu primjenu današnjih Microsoftovih tehnologija i proizvoda te će u biti u potpunosti izvedeno "uživo".

Osim njih, predavanja će održati još desetak drugih predavača u Algebri, Teme koje će biti obrađene tiču se cloud servisa izgrađenih na platformi Azure, izgradnje privatnih cloud rješenja i alata za virtualizaciju kao što je Hyper-V, potom alata za kolaboraciju poput SharePointa 2013, Lynca i Exchangea, te primjene drugih Microsoftovih tehnologija u svakodnevnom poslovanju. Algebrini će predavači govoriti i o temama kao što su neprekinutost e-mail poruka i modernizacija postojećih aplikacija uz prilagodbu računalnom oblaku i mobilnim tehnologijama.

"Nema puno primjera u svijetu na kojima tehnološke konferencije otvaraju profesori edukacijskih institucija i iznimno smo ponosni što smo kroz proteklih 15 godina Algebre i 5 godina Visoke škole za primijenjeno računarstvo, uspjeli izgraditi veliki broj vlastitih, svjetski priznatih stručnjaka. Činjenica da Algebra već nekoliko godina za redom osigurava ponajviše stručnih predavanja na Windaysima uzrokovana je time da smo postavili neke nove standarde stručnog visokog obrazovanja u Hrvatskoj te zato iz godine u godinu privlačimo sve više studenata na naše prijediplomske i specijalističke studije“, naglasio je Hrvoje Balen, član uprave Algebra grupe.

„Algebra je i u području specijalističke IT edukacije napravila presedan na način da smo svojim neprestanim angažmanom na poboljšanjima dobili poziv uključiti se u Microsoft Partner Advisory Council i time pomagati korporaciji da bolje usmjerava svoje napore u edukacijskom smjeru, a pogotovo je bitno naglasiti da je i Hrvatska na ovaj način dobila veliko priznanje jer predstavnik ovako male zemlje sudjeluje u globalnim odlukama, zajedno s predstavnicima najvećih svjetskih ekonomskih i obrazovnih velesila“, zaključuje Balen.