Algebra osnovala alumni zajednicu voditelja EU projekata

Algebra osnovala alumni zajednicu voditelja EU projekata

Kako bi bivšim polaznicima programa obrazovanja za stručnjake za pripremu i provedbu projekata financiranih iz EU fondova olakšalo daljnji rad u tom sektoru, pomoglo im aktualnim informacijama i bolje ih međusobno povezalo, Učilište Algebra osnovalo je alumni zajednicu kvalificiranih voditelja EU projekata.

Prva je to alumni zajednica koju pokreće Algebra s ciljem olakšavanja profesionalnog puta polaznika nakon završenog obrazovanja, a slične će zajednice biti osnivane i u budućnosti za polaznike drugih programa, kao dodatni vid podrške polaznicima. Alumni zajednica voditelja EU projekata ujedno je održala i svoje prve besplatne radionice za članove.

Završetak obrazovanja za jedan od najpopularnijih programa obrazovanja koje Učilište Algebra nudi proteklih godina - Voditelj pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova - za mnoge polaznike tog programa bio je tek prvi korak u daljnjoj karijeri.

Mnogi su svoje novostečeno znanje primijenili kao konzultanti u vlastitim tvrtkama ili na projektima u drugim tvrtkama i institucijama, no budući da je tijekom obavljanja ovog posla potrebno ostati vrlo dobro informiran o svim promjenama zakona, procedura i uvjeta pojedinih natječaja, Algebra je odlučila bivšim polaznicima dodatno pomoći osnivanjem alumni zajednice koja će ih sve bolje povezati.

Algebrina alumni zajednica voditelja EU projekta pružit će im više mogućnosti za međusobno druženje i razmjenu uz posao vezanih informacija, nastavak kontakta s njihovim predavačima kao i mogućnost lakšeg pronalaženja organizacije u kojoj mogu volontirati i u praksi "izbrusiti" svoje vještine rada na EU projektima.

Algebra je iznimno aktivna u segmentu EU projekata te redovito sudjeluje u nizu projekata kao nositelj, partner ili podizvođač čime je do sada izgradila niz partnerskih odnosa s velikim brojem organizacija i institucija koje pišu i provode EU projekte pa vjeruje da će polaznicima moći pomoći i promovirajući prema njima novootvorena radna mjesta za ovaj profil stručnjaka.

Posebno će mjesto u programu rada alumni zajednice zauzimati besplatna tematska predavanja i konferencije, a prvi je ciklus održan prošloga tjedna. Teme su bile "Europski fond za regionalni razvoj (EFRR) i iskustva njegovog korištenja u Sloveniji u periodu 2007.-2013." te "Obrasci u natječajima Europskog socijalnog fonda - specifičnosti i usklađivanje s pristupom logičke matrice".

Želja je voditelja alumni zajednice da ovakva tematska predavanja budu organizirana minimalno dvaput godišnje te da i sami članovi imaju mogućnost izbora budućih tema o kojima će ona biti organizirana, pa su ova prva predavanja u nizu, koja su održana u sklopu svečanog početka rada i utemeljenja alumni zajednice, ujedno i prilika za uspostavljanje kontakata s bivšim polaznicima i uvid u njihove želje i potrebe.

"Kako je tijekom proteklih godina kroz program edukacije za voditelje projekata financiranih iz EU fondova u Algebri prošlo više od tisuću pojedinaca, te kako se radi o jednoj od trenutačno najtraženijih vrsti stručnjaka, smatramo da ćemo osnivanjem ove alumni zajednice dodatno pomoći našim polaznicima da se uključe u rad na stvarnim projektima, da budu kontinuirano informirani o novostima s ovog područja i da imaju daljnju podršku svojih predavača i mentora", kazala je o važnosti alumni zajednice Martina Bašić, voditeljica obrazovanja u području EU fondova.

Za one koji planiraju upisati edukaciju iz ovog područja kako bi i sami u budućnosti postali članovi alumni zajednice, ohrabrujuće djeluju podaci iz recentne ankete koju je Algebra provela među polaznicima a čiji rezultati pokazuju da se 33 posto anketiranih polaznika danas bavi EU projektima kao dodatnim poslom, 24 posto dobilo je priliku raditi na novim i zanimljivijim projektima unutar vlastite organizacije dok ih je 17 posto, zahvaljujući novostečenim znanjima, prešlo na drugi, bolji posao.

Više informacija o ovoj alumni zajednici te svim dodatnim aktivnostima i prednostima koje Algebra na ovaj način pruža svojim bivšim polaznicima zainteresirani mogu pronaći na http://www.algebra.hr/edukacija/centar-za-obrazovanje-u-podrucju-eu-fondova/alumni/, gdje se ujedno nalazi i obrazac za učlanjenje.