Alexa, kupi mi nešto lijepo

Alexa, kupi mi nešto lijepo

Amazon se uvelike usrećio s Alexom i vjerojatno nadmašio sva očekivanja koja je imao u trenucima kad se odlučio plasirati kroz Echo digitalne uređaje taj digitalni asistent, toliko jednostavan i moćan da osvaja korisnike kao rijetko što prije. Vidi se to i po potrošnji tih istih korisnika na godišnjoj razini i potvrđuje uspjeh Amazona.

Naime, ako se gledaju svi Amazonovi korisnici, na godišnjoj razini u prosjeku svaki od njih potroši tisuću američkih dolara. To je sjajno i čini Amazon platformom koja ima sve što korisniku treba. Ali, postoje i neke bolje brojke za sami Amazon. Primjerice, oni koji su se pretplatili na Amazon Prime u prosjeku potroše na godišnjoj razini 1300 dolara. Također sjajno. No, može i bolje!

Tu dolazimo do vlasnika Echo digitalnih uređaja, kojima je glavna stavka to što imaju Alexu. Dakle, korisnici tih Amazonovih rješenja potroše u prosjeku na godišnjoj razini čak 1700 dolara. To je 70 posto više od prosjeka Amazona i toj kompaniji jasno daje do znanja koliko bi mogla zarađivati ako bi postala globalna priča, a ne prvenstveno rješenje za englesko govorno područje, koje podosta sramežljivo ulazi na tržište gdje se ljudi koriste drugim jezicima.