Alan Mulally u Upravnom odboru Googlea

Alan Mulally u Upravnom odboru Googlea
Google

Google je najavio kako će u Upravni odbor staviti  Alan Mulallyja, koji je osam godina bio predsjednik i glavni izvršni direktor Forda. Osim toga, Alan Mulally bio je izvršni potpredsjednik zrakoplovne tvrtke Boeing i izvršni direktor Boeing Commercial Airplanes divizije od 2001 do 2006. godine.

Mulally će se pridružiti  Googleovom odboru za reviziju koji se sastoji od tri nezavisna člana Upravnog odbora, a komisija za reviziju je odgovorna za nadgledanje Googleovih financijskih procesa.

Mulally ima veliku zaslugu za uspješno upravljanje Fordom u 2000-ima kada je tvrtka uspjela izbjeći državnu pomoć. Alan Mulally ima iskustvo koje je potrebno Google, i to posebice u auto i zrakoplovnoj industriji.

"Čast mi je biti dio Google filozofije, to je kultna tvrtka koja poboljšava naše živote", naglasio je Mulally. Čini se kako bi Google mogao odmah iskoristiti Mulallyja na projektu pametnog automobila. Ima nekih glasina kako je Mulally trebao preuzeti i čelno mjesto u Microsoftu, no sada sigurno ne žali za tim. Možemo mu poželjeti samo sreću u Googleu.