Aktivirajte Godmode u Windows 10

Aktivirajte Godmode u Windows 10

Foto: Antonio Jularić

Microsoft je Windows 10 operativni sustav učinio podosta jednostavnim, ali jedna nepotrebna komplikacija ipak se “uvukla”. Riječ je o razdvojenom Settings i Control Panel izborniku, od kojih svaki sadrži svoje zasebne mogućnosti i kontrole. Iskusnim i manje iskusnim korisnicima to je pomalo zbunjujuće, ali rješenje postoji i zove GodMode (hrv., božji način).

Osnovna funkcija koju nudi jest spajanje svega na jednom mjestu, a postoji još od Windows 7. Najbolje od svega jest što lako svaki korisnik može postaviti u GodMode ono što želi, od sata i kalendara do čišćenja diska. Tako nešto može biti vrlo korisno, a iz nekog razloga nije previše rašireno, kao da Microsoft to želi iz nekog razloga sakriti.

Pa da biste namjestili GodMode prvo se pobrinite da ste na administratorskom računu, potom kliknite desnim gumbom miša na desktopu, potom kliknite na New i na kraju Folder. Nakon toga kopirajte ovo kao ime za taj novi folder: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Morate kopirati apsolutno sve da bi radilo.

I to je to, folder će se "pretvoriti" u control panel ikonicu i otvara se kao sve drugo, klikom mišem. Nakon što se otvori sve je jasnije i vodi korisnika, od administrativnih alata do firewalla, lijepo je posloženo, pregledno.

Idealno je ovo rješenja za sve koji vole imati stvari na jednom mjestu i ne vole nepotrebne komplikacije, koje Microsoft zna često uvrštavati u svoje proizvode, valjda kako bi ugodio novim i starim korisnicima. Sreća je da postoje rješenja koja zaobilaze sve to.

Posebno u ovim trenucima kad se "desetka" nalazi na oko 550 milijuna uređaja diljem svijeta i polako postaje najrašireniji operativni sustav na tržištu, koji Microsoftu daje mnogo slobode i mogućnosti u ruke.

Još iz kategorije

Večer inovacija u centru HUB385

Večer inovacija u centru HUB385

18.11.2017. komentiraj

Sljedećeg tjedna u prostoru inovacijskog centra HUB385 održat će se IoT Innovation Night Zagreb. Događaj je zamišljen kao druženje i razmjena znanja s brojnim stručnjacima iz IoT svijeta, a nazočnima će ujedno biti predstavljeni EU projekti financirani u programu Obzor 2020 – IoT – European Platforms Initiative (IoT-EPI).

Tele2 predstavio posebne blagdanske ponude

Tele2 predstavio posebne blagdanske ponude

18.11.2017. komentiraj

Operater Tele2 predstavio je nove, posebne blagdanske pakete koji su objedinjeni pod imenom podbörka. Oni uz tarife i pametne telefone sadržavaju i PlayStation 4 konzole koje će korisnici dobiti po vrlo povojnim cijenama.

FER organizira Dan otvorenih vrata

FER organizira Dan otvorenih vrata

17.11.2017. komentiraj

FER organizira Dan otvorenih vrata u prostorijama fakulteta koji će se održati u subotu 25. studenoga 2017. od 10.00 do 16.00 sati u Unskoj ulici 3. S Fakulteta ističu kako je događaj namijenjen prvenstveno maturantima i učenicima srednjih škola, koji će uskoro morati donijeti važnu životnu odluku, izbor fakulteta, te svima koji žele saznati nešto više o FER-u, mogućnostima studiranja i stručnog usavršavanja na njemu.