Advanced Technology Days zabilježio rekordna posjećenost i broj predavanja

Advanced Technology Days zabilježio rekordna posjećenost i broj predavanja

Foto: Microsoft

Konferencija Advanced Technology Days, koja je ovog tjedna održana u Zagrebu, u svom je trinaestom izdanju zabilježila rekordan broj posjetitelja i održanih predavanja. U dva konferencijska dana 580 sudionika poslušalo je 66 predavanja koja je vodilo 70 stručnjaka.

Posljednjeg dana konferencije predavanja su se odvijala u pet dvorana. Luka Manojlovič predstavio je Deset neophodnih admin trikova za efikasan rad, a Nenad Trajkovski naučio je prisutne kako da konfiguriraju Microsoft Teams za svakodnevni rad. Toni Petrina govorio je o svim ključnim elementima projekta, od pisanja koda do specifikacije, testiranja i dokumentacije.

Ivan Marković pričao je o tome kako i zašto povezati Power BI i ML, a Mustafa Toroman predstavio je „Azure Networking Inside and Out“. Alen Delić tijekom svog predavanja „Gubimo li sigurnosni rat“ naglasio je da se u Hrvatskoj cyber security još ne smatra, a trebala bi se smatrati, top temom. Na panelu GDPR kružok, uz moderatora, Igora Pavlekovića sudjelovali su Luka Gospodnetić, Luka Manojlovič i Alen Delić te su raspravili o nekim važnim pitanjima vezanim uz skoro uvođenje europske regulative o zaštiti osobnih podataka.

Konferenciju su kratkim obraćanjem zatvorili organizatori koji su naglasili važnost održavanja kontakata unutar zajednice tijekom cijele godine te su sve sudionike pozvali da se uključe u rad grupa koje se sastaju diljem Hrvatske. Oni su na kraju zahvalili sudionicima, predavačima, sponzorima i medijskim pokroviteljima na podršci te najavili još veću i kvalitetniju konferenciju sljedeće godine.

Još iz kategorije

Nova ponuda Tele2 razveselit će ljubitelje gaminga

Nova ponuda Tele2 razveselit će ljubitelje gaminga

23.02.2018. komentiraj

Trend video igara je u apsolutnom porastu, sadržajno i vizualno one napreduju kako napreduje tehnologija. Izvještaji za 2016. godinu pokazuju kako preko 1.2 milijardi ljudi igra video igre. Prosječna starost im je od 31 do 35 godina, 29% korisnika je maloljetnih, a čak 45% žena aktivno igra video igrice! Za ovim podacima ne zaostaje ni Hrvatska gaming zajednica čiji podaci govore o stalnom porastu broja igrača. Dok se muška populacija više odlučuje za sportske ili igre borbe, ženama je najdraža DOTA (Defense of the Ancients).

Počinju pretprijave za STEM Games

Počinju pretprijave za STEM Games

23.02.2018. komentiraj

Otvorene su pretprijave STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja STEM Gamesa očekuje natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program. Pretprijave traju do 25. ožujka 2018., nakon čega će fakulteti do 8. travnja odabrati svoje predstavnike među prijavljenima.

Hrvati na vrhu ljestvice Europljana koji žele plaćati pametnim satom ili narukvicom

Hrvati na vrhu ljestvice Europljana koji žele plaćati pametnim satom ili narukvicom

23.02.2018. komentiraj

Jedna četvrtina (24%) Europljana želi koristiti mogućnost beskontaktnog „prisloni i plati“ plaćanja pametnim satom, narukvicom, privjeskom ili drugim nosivim uređajem, pokazali su najnoviji podaci koje je objavio Mastercard. U Hrvatskoj se udio građana koji žele plaćati na ovaj način penje na 32%.