Advanced Technology Days zabilježio rekordna posjećenost i broj predavanja

Advanced Technology Days zabilježio rekordna posjećenost i broj predavanja

Foto: Microsoft

Konferencija Advanced Technology Days, koja je ovog tjedna održana u Zagrebu, u svom je trinaestom izdanju zabilježila rekordan broj posjetitelja i održanih predavanja. U dva konferencijska dana 580 sudionika poslušalo je 66 predavanja koja je vodilo 70 stručnjaka.

Posljednjeg dana konferencije predavanja su se odvijala u pet dvorana. Luka Manojlovič predstavio je Deset neophodnih admin trikova za efikasan rad, a Nenad Trajkovski naučio je prisutne kako da konfiguriraju Microsoft Teams za svakodnevni rad. Toni Petrina govorio je o svim ključnim elementima projekta, od pisanja koda do specifikacije, testiranja i dokumentacije.

Ivan Marković pričao je o tome kako i zašto povezati Power BI i ML, a Mustafa Toroman predstavio je „Azure Networking Inside and Out“. Alen Delić tijekom svog predavanja „Gubimo li sigurnosni rat“ naglasio je da se u Hrvatskoj cyber security još ne smatra, a trebala bi se smatrati, top temom. Na panelu GDPR kružok, uz moderatora, Igora Pavlekovića sudjelovali su Luka Gospodnetić, Luka Manojlovič i Alen Delić te su raspravili o nekim važnim pitanjima vezanim uz skoro uvođenje europske regulative o zaštiti osobnih podataka.

Konferenciju su kratkim obraćanjem zatvorili organizatori koji su naglasili važnost održavanja kontakata unutar zajednice tijekom cijele godine te su sve sudionike pozvali da se uključe u rad grupa koje se sastaju diljem Hrvatske. Oni su na kraju zahvalili sudionicima, predavačima, sponzorima i medijskim pokroviteljima na podršci te najavili još veću i kvalitetniju konferenciju sljedeće godine.

Još iz kategorije

Novi Career Speed Dating u četvrtak na FER-u

Novi Career Speed Dating u četvrtak na FER-u

12.12.2017. komentiraj

Career Speed Dating, odnosno spoj razgovora za posao i speed datea, održat će se 14. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Ovaj je događaj namijenjen studentima tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta te veleučilišta, a zajednički ga organiziraju Centar karijera FER-a i udruga eSTUDENT.

Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

12.12.2017. komentiraj

Redovito okupljanje stručnjaka koji se bave uporabom tehnologije u procesu izrade karata, nazvano GeoMeetup, održat će se još jednom u tekućoj kalendarskoj godini. Druženje je zakazano za srijedu 13. prosinca na Geodetskom fakultetu u Zagrebu.

Sat kodiranja u Algebru privukao više od 800 učenika osnovnih škola

Sat kodiranja u Algebru privukao više od 800 učenika osnovnih škola

12.12.2017. komentiraj

Više od 800 djece osnovnoškolske dobi odazvalo se pozivu Algebrine Digitalne akademije da se pridruže globalnom „Satu kodiranja“. Oni su u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, proveli nedjelju savladavajući osnove kodiranja uz instruktore Digitalne akademije.