Vipnet u 2017. ostvario rast prihoda 2,6 posto i dobiti 9,6 posto

Vipnet u 2017. ostvario rast prihoda 2,6 posto i dobiti 9,6 posto

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Drugi po veličini domaći telekomunikacijski operater Vipnet je prema objavljenim poslovnim rezultatima na godišnjoj razini zabilježio rast prihoda 2,6 posto na 434,9 milijuna eura, dok je dobit prije kamata oporezivanja amortizacije i deprecijacije (EBITDA) porasla 9,6 posto na 108 milijuna eura.

Nešto su lošiji su rezultati u posljednjem kvartalu gdje Vipnet na usporednoj kvartalnoj razini bilježi pad prihoda od 3,2 posto na 106,9 milijuna eura. Istovremeno je EBITDA u četvrtom kvartalu pala 5,6 posto na 19,6 milijuna. U posljednjem kvartalu prošle godine prihodi od usluga (service revenue) su u porastu, dok su na rezultat utjecali niži prihodi od interkonekcije i prodaje uređaja i opreme.

Dobit prije kamata i oporezivanja (EBIT) za Vipnet je u padu na godišnjoj i kvartalnoj razini. Tako je na godišnjoj razini riječ o padu od 17,2 posto na 12,4 milijuna eura, dok je na kvartalnoj razini u posljednjem kvartalu 2017. godine zabilježeno pomak u negativnom smjeru s 0,8 milijuna eura u minusu na kraju posljednjeg kvartala 2016. godine na negativnih 9,4 milijuna eura na kraju posljednjeg kvartala 2017. godine.

Što se tiče broja korisnika mobilne telefonije Vipnet bilježi rast od 3,1 posto na kraju prošle godine  i dosegao je 1,72 milijuna korisnika. Istovremeno su u segmentu korisnika s ugovorom rasli 14 posto, dok je segment per-paid usluga pao 7,5 posto. Što e tiče potrošnje minuta razgovora po korisniku mjesečno on je na godišnjoj razini nepromijenjen i ostao je na 310,1 minutu mjesečno u prosjeku.

Kada je riječ o broju korisnika fiksne telefonije on je na godišnjoj razini narastao 1,3 posto i dosegao 645,8 tisuća korisnika.

Kada je riječ o ARPL-u (relevant revenues are fixed retail revenues and fixed interconnection revenues) za Vipnet je doživio rast od 26,2 posto na 25,6 eura mjesečno. Churn rate smanjen je za 0,2 postotna poena na 2,6 posto na godišnjoj razini, a kada se gledaju odvojeno segmenti korisnika na ugovor i pre-paid korisnika churn rate smanjen je 0,1 postotni poen na godišnjoj razini.

Ono što je za Vipnet ipak iznimno značajno je da su nastavljena velila ulaganja koja su u 2017. godini dosegla rast 4,6 posto na 84,7 milijuna eura. Zahvaljujući kontinuiranim investicijama, Vipnet je izgradio najveću fiksnu mrežu u Hrvatskoj baziranu na optičkoj infrastrukturi s dostupnošću u više od 465 tisuća kućanstava. Ta je mreža bazirana na tehnologijama sljedeće generacije i spremna za Digitalnu agendu 2025 s minimalnim brzinama od 100 Mbit/s. U mobilnom segmentu, tijekom 2017. Vipnet je završio projekt implementacije najbrže 4G+/LTE mreže u većim gradovima s brzinama do 300 Mbit/s te počeo s testiranjima 5G funkcionalnosti uz pomoć testnih frekvencija koje je alocirao HAKOM. Snažno širenje 4G+/LTE tehnologija velikih kapaciteta omogućava Vipnetu da ponudi brzine interneta i preko 100 Mbit/s čak i u ruralnim dijelovima Hrvatske.

Treba istaknuti da u analiziranju poslovnih rezultata treba uzeti u obzir da je Metronet konsolidiran od početka veljače prošle godine, te da 2,6 posto rasta se odnosi na uračunati Metronet i na rezultate u 2016. godini. Kada se to ne bi gledalo rast prihoda Vipneta bio bi velikih 25,6 posto, dok bi EBITDA ipak rasla manje i to 10,3 posto te EBIT bi rastao 5,6 posto.

Na izravan upit ICTbusiness.info iz Vipneta poručuju da je broj kućanstava koja koriste fiksne komunikacijske i TV usluge u 2017. porastao je na 296.6 tisuća, što je 4.1 posto više u odnosu na prošlu godine. Broj fiksnih širokopojasnih linija, u odnosu na 2016. godinu, porastao je za 0.6 posto, dok je broj fiksnih glasovnih usluga smanjen za 1 posto. U TV segmentu, kombinacijom kabelske, IPTV i satelitske televizije, Vipnet je u 2017. godini ostvario porast broja korisnika od 4.3 posto. Prosječni prihod po liniji (ARPL) iznosi 28.2 eura. Sveukupno,  uključujući Metronet, Vipnet je u fiksnom segmentu zabilježio porast prihoda od 30.1 posto.

Vipnet je pokrenuo platformu za digitalnu transformaciju s ciljem omogućavanja održivog i profitabilnog rasta kroz poboljšanje korisničkog iskustva i digitalizaciju internih procesa. U 2017.  Vipnet je uveo jednostavniji portfelj usluga, digitalne asistente za korisnike i digitalne tehnologije u Vip Službi za korisnike. Primjerice, Vipnet je prvi na tržištu uveo uslugu Pokupi u Vipu omogućujući univerzalno iskustvo ovisno o kanalu kojeg preferira korisnik, značajno je pojednostavljeno online iskustvo naših korisnika i započeta je upotreba robota za ubrzavanje digitalizacije u poslovnim procesima. Osim intenzivne digitalizacije korisničkog iskustva, Vipnet je postao značajan čimbenik digitalne zajednice. Uspostavljena je uska suradnje sa sveučilištima i startup zajednicom u Hrvatskoj s ciljem razmjene znanja, stvaranja partnerstava u razvoju novih tehnologija i privlačenja novih talenata i digitalnih vještina.

Upitan da komentira poslovne rezultate predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský ističe za ICTbusiness.info „da kao što brojke pokazuju, Vipnet je prošle godine ostvario rast u svim ključnim tržišnim kategorijama, istovremeno ulazeći u nova poslovna područja. Godinu smo završili s velikim postignućem u segmentu premium sportskog sadržaja osiguravajući prava na prijenose utakmica UEFA Lige prvaka.

„Prijenosi utakmica počinju sredinom 2018, a Vipnet je prava otkupio za iduće tri sezone. Zakoračili smo i u esport arenu pokretanjem regionalne Vip Adria Lige koja je već u prvoj sezoni dosegla 4 milijuna ljudi. U segmentu poslovnih korisnika, manje od godinu dana nakon akvizicije Metroneta, predstavljen je novi brend Vip Metronet Business Solutions koji Vipnetu omogućuje pružanje najkompleksnijih mobilnih, fiksnih i ICT rješenja. Snažne investicije u mrežnu infrastrukturu pretvorile su Vipnet u vlasnika najveće optičke mreže bazirane na optici koja pokriva više od 465 tisuća kućanstava u Hrvatskoj. Kombiniranjem mobilnih i fiksnih tehnologija, Vipnet pokriva sva kućanstva u Hrvatskoj s tehnologijama koje su u skladu sa zahtjevima Digitalne agende 2025 i omogućavaju brzine iznad 100Mbit/s. Odličan primjer kombiniranja mobilnih i fiksnih tehnologija je Vipnetova Homebox usluga koja građanima izvan strogo urbanih središta po prvi put nudi alternativu u odnosu na zastarjelu bakrenu infrastrukturu. Nažalost, unatoč Vipnetovim naporima i doprinosu izgradnji optičkih mreža, Hrvatska i dalje zaostaje za EU. Zbog toga Hrvatska ne smije propustiti priliku za korištenje sredstava iz ONP-a  za izgradnju optičkih mreža s minimalnom brzinom 100Mbit/s. Izgradnja nove infrastrukture ne samo da bi poboljšala statističke pokazatelje o digitaliziranju Hrvatske, već bi snažno potaknula stvaranje jednakih mogućnosti za razvoj svih dijelova Hrvatske značajno smanjujući jaz između urbanih i ruralnih krajeva“, ističe Dvorjančanský.

 

 

Još iz kategorije

Digitalna Hrvatska: Krajnji je trenutak da se alternativnim operaterima omogući poštena tržišna utakmica

Digitalna Hrvatska: Krajnji je trenutak da se alternativnim operaterima omogući poštena tržišna utakmica

23.05.2018. komentiraj

Nedavno objavljen Indeks digitalnog gospodarstva i društva za 2018. godinu (DESI), jasno potvrđuje da je stanje na tržištu telekomunikacija u Hrvatskoj gotovo monopolističko. Digitalna Hrvatska od ranije ističe činjenicu da imamo najskuplje i najlošije telekomunikacijske usluge u fiksnoj mrežu u čitavoj Europskoj uniji. Istovremeno, ranije istraživanje Digitalne Hrvatske pokazuje da 85 posto hrvatskih građana korištenje interneta s neograničenom količinom podataka za prihvatljivu cijenu smatra svojim neotuđivim pravom.

Tele2 predstavio novu ponudu MobiTelka

Tele2 predstavio novu ponudu MobiTelka

23.05.2018. komentiraj

Domaći telekom operater Tele2 ususret svjetskom nogometnom prvenstvu predstavio je novu ponudu MobiTelka, koja uz neograničeno surfanje uključuje Sony Smart TV te mobilne uređaje Samsung Galaxy J3 2016 ili Huawei P Smart DS za 199 kn odmah i ostatak na rate, uz tarifu RASPALI s BEZBROJ GB.

Potrošnja na telekom i TV usluge nastavlja s rastom

Potrošnja na telekom i TV usluge nastavlja s rastom

22.05.2018. komentiraj

Svjetska potrošnja na telekomunikacijske i TV usluge dosegla je 1,66 bilijuna američkih dolara u 2017., što je rast od 1,4 posto na godišnjoj razini. Te brojke otkrio je u svom izvještaju IDC te naveo da će se rast nastaviti i u ovoj godini, a iznosit će 11,6 posto i zaustaviti se na 1,69 bilijuna dolara.