Trump izdao uredbe za poboljšanje kvalitete života u ruralnim dijelovima SAD-a

Trump izdao uredbe za poboljšanje kvalitete života u ruralnim dijelovima SAD-a

Foto: Wikipedia

Američki predsjednik Donald Trump odlučio je izdati još dvije uredbe, kojima bi se kvaliteta života u ruralnim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država trebala bitno poboljšati. Riječ je o generiranju novca za broadband infrastrukturu i preusmjeravanju logistike prema izvođenju zacrtanog plana. Dakle, novac i logistika za uvođenje broadband interneta u sva američka kućanstva.

Lider najmoćnije zemlje svijeta svjestan je problema koji imaju američki farmeri u utrci s međunarodnom konkurencijom, koja ima bolje izvedena rješenja spajanja na internet. Općenito, Amerikanci imaju prespor i prespor internet, koji u te dvije stavke cijene i brzine uvelike zaostaje za ostatkom svijeta. U ruralnim dijelovima situacija je daleko gora.

"Preuzimam odgovornost i poduzimam potrebne korake kako bismo preusmjerili pažnju na goruće probleme naših farmera. Da bi mogli biti konkurentni međunarodnima, potrebna im je bolja povezanost, koje trenutno nema, ali nakon što se obave koraci koji su sad pokrenuti, imat će", kazao je američki predsjednik Trump, svjestan svih izazova koji su pred farmerima.

Među njima ima podosta njegovih birača pa je logično da im želi pomoći, posebno u ovo vrijeme kad se ponovno uvelike priča o njegovoj smjeni na poziciji koju ima. Stoga mu je svaka podrška potrebna, kao i potezi koji se mogu opravdati rezultatima. Također, ova dva bi trebala donijeti korist svima i nebitno je slagali se ljudi s Trumpom općenito ili ne, ruralni dio SAD-a uistinu je podosta zaostao kad se radi o internetskoj povezanosti.

Uostalom, ove Trumpove poteze odobrili su svi vodeći telekomi u SAD-u, što znači da će cijela priča uistinu uskoro krenuti prema naprijed, a već podosta nestrpljivi farmeri i svi žitelji ruralnih američkih područja mogli bi osjetiti blagodati povezanosti na internet barem u približnoj mjeri kao sudržavljani im u napučenijim i razvijenijim područjima.

Još iz kategorije

Neograničena sloboda komunikacije uz Tele2 tarifu EKIPNA i BEZBROJ GB

Neograničena sloboda komunikacije uz Tele2 tarifu EKIPNA i BEZBROJ GB

23.01.2018. komentiraj

Nova godina osim novog početka donosi i puno planiranja, a kako bi svi planovi bili ostvareni na vrijeme potreban je neograničeni pristup internetu i kvalitetni mobilni uređaji kao što su Huawei P9 Lite Mini ili Samsung Galaxy J5 2017. Tele2 tarifa EKIPNA s BEZBROJ GB donosi upravo to, te će ova ponuda podjednako razveseliti privatne, kao i poslovne korisnike.

Europski parlament i Vijeće Europske unije odobrili inicijativu pod nazivom „WiFi4EU“

Europski parlament i Vijeće Europske unije odobrili inicijativu pod nazivom „WiFi4EU“

23.01.2018. komentiraj

Europska komisija će u cilju jačanja lokalne besplatne i nediskriminirajuće bežične povezivosti te u cilju promicanja povezivanja građana na javnim mjestima, kao što su trgovi, parkovi, knjižnice, muzeji, javne ustanove, zdravstveni centri i sl., započeti u 2018. godini s provedbom plana "WiFi4EU". Prigoda je to za općine ili zajednice općina, druga tijela i institucije javne vlasti da bespovratnim sredstvima Europskih fondova omoguće korištenje bežičnog interneta na mjestima okupljanja većeg broja ljudi, odnosno mjestima koja se smatraju središtima javnog života.

Dolaskom eSIMa nestat će i roaming

Dolaskom eSIMa nestat će i roaming

20.01.2018. komentiraj

Lideri na tržištu eSIM poslužitelja za pametne telefone i Internet stvari (IoT) ROCCO i UROS (Uni-Fi Roaming Solutions), objavili su istraživanje provedeno na globalnoj razini na temu eSIM u kontekstu međunarodnog roaminga. Zbog istraživanja su ROCCO i UROS sklopili partnerstvo te ujedinili saznanja koja imaju kako bi učinili nešto iznimno korisno za tržište kojim vladaju.