Trump izdao uredbe za poboljšanje kvalitete života u ruralnim dijelovima SAD-a

Trump izdao uredbe za poboljšanje kvalitete života u ruralnim dijelovima SAD-a

Foto: Wikipedia

Američki predsjednik Donald Trump odlučio je izdati još dvije uredbe, kojima bi se kvaliteta života u ruralnim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država trebala bitno poboljšati. Riječ je o generiranju novca za broadband infrastrukturu i preusmjeravanju logistike prema izvođenju zacrtanog plana. Dakle, novac i logistika za uvođenje broadband interneta u sva američka kućanstva.

Lider najmoćnije zemlje svijeta svjestan je problema koji imaju američki farmeri u utrci s međunarodnom konkurencijom, koja ima bolje izvedena rješenja spajanja na internet. Općenito, Amerikanci imaju prespor i prespor internet, koji u te dvije stavke cijene i brzine uvelike zaostaje za ostatkom svijeta. U ruralnim dijelovima situacija je daleko gora.

"Preuzimam odgovornost i poduzimam potrebne korake kako bismo preusmjerili pažnju na goruće probleme naših farmera. Da bi mogli biti konkurentni međunarodnima, potrebna im je bolja povezanost, koje trenutno nema, ali nakon što se obave koraci koji su sad pokrenuti, imat će", kazao je američki predsjednik Trump, svjestan svih izazova koji su pred farmerima.

Među njima ima podosta njegovih birača pa je logično da im želi pomoći, posebno u ovo vrijeme kad se ponovno uvelike priča o njegovoj smjeni na poziciji koju ima. Stoga mu je svaka podrška potrebna, kao i potezi koji se mogu opravdati rezultatima. Također, ova dva bi trebala donijeti korist svima i nebitno je slagali se ljudi s Trumpom općenito ili ne, ruralni dio SAD-a uistinu je podosta zaostao kad se radi o internetskoj povezanosti.

Uostalom, ove Trumpove poteze odobrili su svi vodeći telekomi u SAD-u, što znači da će cijela priča uistinu uskoro krenuti prema naprijed, a već podosta nestrpljivi farmeri i svi žitelji ruralnih američkih područja mogli bi osjetiti blagodati povezanosti na internet barem u približnoj mjeri kao sudržavljani im u napučenijim i razvijenijim područjima.

Još iz kategorije

HTC: 5G će pogurati masovnu primjenu VR i AR tehnologije

HTC: 5G će pogurati masovnu primjenu VR i AR tehnologije

20.04.2018. komentiraj

Potpredsjednik HTC Vive Asia Raymond Pao iznimno je optimističan kad se radi o virtualnoj (VR) i proširenoj stvarnosti (AR) jer smatra da će s dolaskom mobilnih mreža pete generacije (5G) one uzletjeti do visina koje će zadovoljiti sve proizvođače na VR i AR tržištu, pa tako i kompaniju u kojoj je on sam zaposlen.

Drugačiji pogled na odluku Vlade od strane HT-a i Vipneta

Drugačiji pogled na odluku Vlade od strane HT-a i Vipneta

20.04.2018. komentiraj

Nakon što se dogodilo dugo očekivana odluka Vlade o prihvaćanju plana izgradnje i razvoja širokopojasnog pristupa internetu poznatog kao Nacionalni program razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, kao preduvjet razvoja pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) upitali smo ključne igrače na domaćem telekom tržištu što o njemu misle.

Donesen plan razvoja brzog pristupa internetu na područjima gdje telekomi nemaju interesa

Donesen plan razvoja brzog pristupa internetu na područjima gdje telekomi nemaju interesa

19.04.2018. komentiraj

Na čak 93 stranice Vlada RH danas je donijela odluku o donošenju Nacionalnog programa razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, kao preduvjet razvoja pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) odnosno pojednostavnjeno riječ je o izgradnji širokopojasne pristupne mreže tamo gdje nema komercijalnog interesa telekom operatera što znači u čak 540 naselja u Hrvatskoj.