Tomašković: Uvesti flat tax, smanjiti namete telekom operaterima

Tomašković:  Uvesti flat tax, smanjiti namete telekom operaterima

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Predsjednik Uprave najjačeg domaćeg telekom operatera HT-a Davor Tomašković u izjavi za Reuters istaknuo je kako digitalna transformacija donosi prilike, ali da bi se sve to dogodilo država mora smanjiti cijenu radiofrekvencijskog spektra.

Prema njegovim riječima te su cijene među najvišima u Europi te je dodao kako je i cijena izgradnje i prava puta na javnim površinama također visoka. Tako nešto Tomašković ističe već dulje vrijeme a s njime se slažu i predstavnici drugih telekoma operatera o čemu će te moći više čuti u idućoj ICTbusiness TV emisiji.

Što se pak tiče oporezivanja plaća Tomašković u izjavi za Reuters ističe kako trenutni porezni sustav baziran na progresivnim stopama oporezivanja prema visini plaće treba zamijeniti „flat tax“ oporezivanjem jer bi se tada povećale neto plaće visokokvalificiranih radnika koji danas odlaze iz Hrvatske što pogađa i telekom operatere.

Još iz kategorije

Digitalna Hrvatska: Krajnji je trenutak da se alternativnim operaterima omogući poštena tržišna utakmica

Digitalna Hrvatska: Krajnji je trenutak da se alternativnim operaterima omogući poštena tržišna utakmica

23.05.2018. komentiraj

Nedavno objavljen Indeks digitalnog gospodarstva i društva za 2018. godinu (DESI), jasno potvrđuje da je stanje na tržištu telekomunikacija u Hrvatskoj gotovo monopolističko. Digitalna Hrvatska od ranije ističe činjenicu da imamo najskuplje i najlošije telekomunikacijske usluge u fiksnoj mrežu u čitavoj Europskoj uniji. Istovremeno, ranije istraživanje Digitalne Hrvatske pokazuje da 85 posto hrvatskih građana korištenje interneta s neograničenom količinom podataka za prihvatljivu cijenu smatra svojim neotuđivim pravom.

Tele2 predstavio novu ponudu MobiTelka

Tele2 predstavio novu ponudu MobiTelka

23.05.2018. komentiraj

Domaći telekom operater Tele2 ususret svjetskom nogometnom prvenstvu predstavio je novu ponudu MobiTelka, koja uz neograničeno surfanje uključuje Sony Smart TV te mobilne uređaje Samsung Galaxy J3 2016 ili Huawei P Smart DS za 199 kn odmah i ostatak na rate, uz tarifu RASPALI s BEZBROJ GB.

Potrošnja na telekom i TV usluge nastavlja s rastom

Potrošnja na telekom i TV usluge nastavlja s rastom

22.05.2018. komentiraj

Svjetska potrošnja na telekomunikacijske i TV usluge dosegla je 1,66 bilijuna američkih dolara u 2017., što je rast od 1,4 posto na godišnjoj razini. Te brojke otkrio je u svom izvještaju IDC te naveo da će se rast nastaviti i u ovoj godini, a iznosit će 11,6 posto i zaustaviti se na 1,69 bilijuna dolara.