Tomašković: Uvesti flat tax, smanjiti namete telekom operaterima

Tomašković:  Uvesti flat tax, smanjiti namete telekom operaterima

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Predsjednik Uprave najjačeg domaćeg telekom operatera HT-a Davor Tomašković u izjavi za Reuters istaknuo je kako digitalna transformacija donosi prilike, ali da bi se sve to dogodilo država mora smanjiti cijenu radiofrekvencijskog spektra.

Prema njegovim riječima te su cijene među najvišima u Europi te je dodao kako je i cijena izgradnje i prava puta na javnim površinama također visoka. Tako nešto Tomašković ističe već dulje vrijeme a s njime se slažu i predstavnici drugih telekoma operatera o čemu će te moći više čuti u idućoj ICTbusiness TV emisiji.

Što se pak tiče oporezivanja plaća Tomašković u izjavi za Reuters ističe kako trenutni porezni sustav baziran na progresivnim stopama oporezivanja prema visini plaće treba zamijeniti „flat tax“ oporezivanjem jer bi se tada povećale neto plaće visokokvalificiranih radnika koji danas odlaze iz Hrvatske što pogađa i telekom operatere.

Još iz kategorije

Zbog mogućih prijevarnih radnji HAKOM pokrenuo inspekcijski nadzor nad operatorom usluge s posebnom tarifom

Zbog mogućih prijevarnih radnji HAKOM pokrenuo inspekcijski nadzor nad operatorom usluge s posebnom tarifom

14.02.2018. komentiraj

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pokreće inspekcijski nadzor nad tvrtkom DIMOCO, operatorom usluga s posebnom tarifom, a na temelju prijava korisnika zbog mogućih prijevarnih radnji.

Vipnet nastavlja s novim rješenjima i diže brzinu mreže

Vipnet nastavlja s novim rješenjima i diže brzinu mreže

14.02.2018. komentiraj

Vipnet je uz pomoć virtualne stvarnosti demonstrirao mobilne i fiksne tehnologije sljedeće generacije koje su već danas implementirane u živoj Vip mreži, a tijekom 2018. će imati veliki utjecaj na iskustvo korisnika. U fiksnom segmentu demonstrirane su brzine od 4 Gbit/s na kućnim modemima nove generacije koje Vipnet već testira s korisnicima, dok su u mobilnom segmentu demonstrirane 5G funkcionalnosti pri čemu je ostvarena brzina od 750 Mbit/s koju već danas podržava više od 10 posto mobilnih uređaja dostupnih u populaciji. Uz to Vipnet kreće s Docsis 3.1 i FTTH pristupnim tehnologijama koje donose velike brzine pristupa u fiksnom internetskom pristupu.

Vipnet u 2017. ostvario rast prihoda 2,6 posto i dobiti 9,6 posto

Vipnet u 2017. ostvario rast prihoda 2,6 posto i dobiti 9,6 posto

13.02.2018. komentiraj

Drugi po veličini domaći telekomunikacijski operater Vipnet je prema objavljenim poslovnim rezultatima na godišnjoj razini zabilježio rast prihoda 2,6 posto na 434,9 milijuna eura, dok je dobit prije kamata oporezivanja amortizacije i deprecijacije (EBITDA) porasla 9,6 posto na 108 milijuna eura.