Telekomi imaju pravo mijenjati programski TV sadržaj i ukidati jedne i dodavati druge slične sadržaje

Telekomi imaju pravo mijenjati programski TV sadržaj i ukidati jedne i dodavati druge slične sadržaje

Foto: DepositPhotos

Operatori imaju pravo, sukladno svojoj poslovnoj politici, koju imaju propisanu u svojim općim uvjetima poslovanja, mijenjati cijene i uvjete korištenja usluga koje nude, pojašnjavaju na upit ICTbusiness.info iz domaćeg telekom regulatora HAKOM-a.

Konkretno, u slučaju IPTV-a ili kabelskih i satelitskih sustava, to znači da operatori smiju zamijeniti neki program iz paketa sličnim programom. Najvažniji razlog takvim odredbama jest stabilnost tržišta i stabilnost cijena usluga, koje može biti dovedeno u pitanje ukoliko operatori nemaju istu pregovaračku poziciju kao tvrtke čiji sadržaj za naknadu nude korisnicima u svojim paketima.

„Ako bi se operatorima onemogućilo utjecati na svoju ponudu na način da ne smiju bez znatnih posljedica zamijeniti jedan televizijski program drugim, koji je usput i slične tematike, onda bi u međusobnim pregovorima za distribucijska prava operatori bili u potpuno podređenom položaju u odnosu na vlasnike sadržaja. Osim što bi im bilo teže pregovarati i postići fer i optimalnu cijenu za pojedine sadržaje (programe), rizik poslovanja i više cijene sadržaja bi negativno utjecale na čitavu uslugu za sve korisnike u RH, što se ne smije dozvoliti“, pojašnjavaju u HAKOM-u.

S druge strane, prema Zakonu, ako su izmjene uvjeta poslovanja za krajnjeg korisnika nepovoljnije u odnosu na ugovorene, krajnji korisnik ima pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade, tvrde u HAKOM-u i dodaju da s obzirom na to da unutar IPTV usluge kod nekih korisnika može biti sadržan i program koji je bio odlučujući za njihovu odluku o sklapanju ugovora i redovito gledaju taj program, svaki korisnik koji, imajući u vidu svoje korisničke navike korištenja IPTV usluge, smatra da je izmjenom i/ili ukidanjem nekog programa ugovor izmijenjen na njegovu štetu, može podnijeti prigovor svom operatoru i zatražiti raskid pretplatničkog ugovora bez plaćanja naknade. U eventualnom sporu pred HAKOM-om će se utvrđivati sve dostupne činjenice i donijeti pojedinačna odluka.

Taksativno prema HAKOM-u odredbe Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN br. 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14 i 72/17; dalje: Zakon) se ne primjenjuju na sadržaje koji se proizvode, prenose ili obavljaju obavljanjem djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga. Slijedom navedenog, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (dalje: HAKOM) nije nadležna za pitanja sadržaja. Nadalje, operatori  javnih komunikacijskih usluga imaju pravo sukladno svojoj poslovnoj politici i prilikama na tržištu mijenjati cijene i uvjete korištenja usluga koje nude.

„S druge strane, prema Zakonu, ako su izmjene uvjeta poslovanja za krajnjeg korisnika nepovoljnije u odnosu na ugovorene, krajnji korisnik ima pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade. S obzirom da je unutar IPTV usluge sadržan programski sadržaj, svaki korisnik koji, imajući u vidu svoje korisničke navike korištenja IPTV usluge, smatra da je izmjenom i/ili ukidanjem nekog programa ugovor izmijenjen na njegovu štetu, može podnijeti prigovor svom operatoru i zatražiti raskid pretplatničkog ugovora bez plaćanja naknade. Više informacija o postupku podnošenja prigovora možete pronaći na našim internetskim stranicama http://www.hakom.hr/default.aspx?id=2628. U slučaju dobivanja negativnog odgovora, korisnici se mogu obratiti HAKOM-u te će se u postupku pred HAKOM-om utvrditi je li s obzirom na ugovorenu uslugu korisnik ima pravo na raskid bez plaćanja naknade“, zaključuju u HAKOM-u.

Telekomi pred izazovima

Iz najjačeg domaćeg telekoma poručuju pak da kao distributer televizijskog sadržaja surađuje s različitim produkcijskim kućama, pružateljima programskog sadržaja. Pružatelji programskog sadržaja određuju cijenu po kojoj ustupaju prava za distribuciju svog sadržaja, a na distributerima je da takve cijene prihvati ili ne. Ključne odrednice HT-a za donošenje odluke o suradnji s nekom od produkcijskih kuća su kvaliteta i gledanost sadržaja, koje definiraju realnu tržišnu cijenu.

„U skladu s time, HT ne određuje cijenu ustupanja prava niti može jamčiti hoće li vlasnici sadržaja ponuditi istu cijenu i nakon isteka ugovora. Upravo stoga su napravljeni  Posebni uvjeti u ugovoru s korisnicima. Korisnici ih prihvaćaju potpisivanjem ugovora. Time prihvaćaju i da programski sadržaji uključeni u Programe i/ili posebne Programe mogu ovisiti o pružateljima programskog sadržaja te da Hrvatski Telekom zadržava pravo izmjene programskih sadržaja bez posebne najave“, pojašnjavaju iz HT-a.

Hrvatski Telekom surađuje sa širokim spektrom domaćih i inozemnih pružatelja TV programa. Zahvaljujući 12-godišnjem iskustvu u odabiru, dugogodišnjoj suradnji, know-howu koji imamo kao i svim komparativnim prednostima u radu s IPTV, satelitskom i mobilnom platformom, sasvim sigurno pružamo ponajbolji televizijski program na hrvatskom tržištu, tvrde u najjačem domaćem telekomu. .

„HT je uložio velike napore, posebno financijske, u razvoj alata kojima se analizira gledanost kanala i programskog sadržaja u isključivoj namjeri optimiziranja ponude. Dođe li do nerazmjera u gledanosti i cijeni određenog kanala, onda se, nažalost, donosi odluka o poslovnoj neisplativosti. U početku IPTV usluge, rastom cijena sadržaja rasle su i cijene koje su na kraju bile opterećenje krajnjem korisniku. Danas HT ne želi primjenjivati takav model jer želi korisnicima osigurati optimalnu cijenu za visoku kvalitetu IPTV usluge“, ističu u HT-u.

Nadalje, kako sami tvrde, Hrvatski Telekom korisnicima MAXtv usluge osigurava najveći i najbolji izbor programskih sadržaja na tržištu, uz najbolju sliku i s funkcionalnostima što omogućuju jedinstveni televizijski doživljaj.

„Od veljače na raspolaganju im je i veći broj iznimno kvalitetnih kanala i vrhunskog televizijskog sadržaja. MAXtv nudi i jedinstvenu mogućnost zamjene dodatnih paketa tijekom trajanja ugovorne obveze,  zbog koje korisnici mogu isprobati gotovo sav sadržaj u ponudi. Osim novih kanala, MAXtv kontinuirano uvodi atraktivne dodatne usluge i napredne funkcionalnosti. Na primjer, korisnici mogu uživati u najvećem broju TV kanala u HD rezoluciji čiji će se broj još povećavati u nadolazećim mjesecima. Također, mogu snimati i gledati unatrag propušteni TV sadržaj te jedini mogu istodobno pratiti TV programe na svim smart uređajima, bez brige o potrošnji prometa. Osim toga, mogu upravljati i pretraživati TV program putem svog smartfona i jednostavno prebacivati sliku s mobilnog uređaja na televizor. Hrvatski Telekom ima najobimniji programski sadržaj u Europi, a dugogodišnja ekspertiza tima koji vodi MAXtv osigurala mu je uvjerljivu poziciju najbolje IPTV televizije“, tvrde u HT-u.

Što se tiče dodatnih sadržaja HT neprestano komunicira s proizvođačima raznovrsnog programskog sadržaja. Tako su dio velikog portfelja MAXtv-a i najveći broj lokalnih televizija, mnogobrojni nezavisni filmovi u MAXtv videoteci, dokumentarni filmovi i specijalizirani emisije.

„U danom trenutku u ponudi od otprilike 3.000 naslova u MAXtv videoteci nalazi se minimalno 70-75 dokumentarnih filmova. Ovdje je riječ o transakcijskom segmentu (dakle, o pojedinačnim kupnjama filmova ili besplatnim gledanjima), a ne o pretplatnim modelima (Pickbox, HBO On Demand, Oyo.tv)“, pojašnjavaju iz HT-a.

Iz Iskona, koji je u vlasništvu HT-a, ističu da „kao telekom ne određujemo cijenu - nalazimo se u ulozi distributera sadržaja. Naš glavni zadatak je korisnicima osigurati raznolike, kvalitetne i atraktivne kanale, koji pritom neće dovesti do povećanja cijene Iskon.TV usluge u cijelosti“. Uz to, kao distributer redovito prate gledanost kanala koje su već uveli u svoj IPTV portfelj i to uzimaju u obzir prilikom postizanja i/li produljenja ugovora s dobavljačima sadržaja.

„Iz svoje isključivo distribucijske uloge, zadovoljni smo s kvalitetom kanala i emitiranih sadržaja na Iskon.TV-u. S obzirom na to da u TV segmentu Iskon raste iznad prosjeka tržišta, očito je da su kvalitetom zadovoljni i naši korisnici. Ostalo navedeno je posao/pitanje za distribucijske kuće i državna regulatorna tijela“, ističu iz Iskona.

U svojoj distributerskoj ulozi, telekomi ne utječu na eventualne dogovore nezavisnih produkcija i pružatelja programskog sadržaja. Malim dijelom, suradnja s nezavisnim produkcijama se eventualno može omogućiti u tzv. VOD (video-on-demand) dijelu IPTV usluge, zaključuju u Iskonu.

Telekom operatori nisu vlasnici sadržaja koji je uključen u njihove TV pakete te s pojedinačnim vlasnicima sadržaja pregovaraju o uvjetima po kojima je sadržaj dostupan krajnjim korisnicima, kategorično napominju iz Vipneta.

„Ako su uvjeti pojedinog vlasnika sadržaja za operatora izuzetno nepovoljni, operator zbog financijskih razloga neće moći uključiti navedeni sadržaj u vlastitu maloprodajnu ponudu. S obzirom na općeniti trend snižavanja cijena TV paketa prema krajnjim korisnicima, da bi određeni sadržaj ostao dio TV ponude operatora i njegovi troškovi trebali bi slijediti iste trendove. S obzirom da pružanje sadržaja ne spada pod kategoriju elektroničkih komunikacijskih usluga te vlasnici sadržaja prema odredbama Zakona o elektroničkim komunikacijama (ZEK) nisu operatori, HAKOM nema ovlasti prema vlasnicima sadržaja. To znači da ne može uvjetovati pružanje sadržaja kao ni određivati cijene po kojima bi taj sadržaj bio dostupan operatorima koji ga distribuiraju krajnjim korisnicima“, ističu u Vipnetu..

Prilikom odabira pružatelja sadržaja, Vipnet uvijek teži odabiru najbolje kvalitete sadržaja (sadržaj u SD i HD rezoluciji), pri čemu je lokaliziran sadržaj na hrvatskom jeziku jedan od bitnih faktora odabira, pojašnjavaju iz drugog po veličini domaćeg telekoma.

„Osim lokalizacije, za odabir operatora ključan je i premium sportski sadržaj zbog čega je Vipnet za iduće tri sezone, počevši od 1. srpnja ove godine, otkupio ekskluzivna prava za emitiranje UEFA Lige prvaka. Širenjem optičke infrastrukture i razvojem novih generacija TV uređaja, HD kvaliteta slike u kućanstvima također postaje sve važnija za korisničko zadovoljstvo. Ovdje valja istaknuti da neki pružatelji sadržaja ne mogu osigurati HD kvalitetu niti mogućnost lokalizacije pa im samim time znatno opada konkurentnost“, ističu iz Vipneta.

Što se tiče OTT igrača, odnosno over the top kao što su primjerice Netflix, Amazon Prime iz Vipneta ističu kako su oni iz temelja promijenili naviku konzumacije sadržaja i u velikom je stilu vratio slavu televiziji.

„OTT igrači pomažu operatorima u educiranju tržišta o ovakvoj vrsti usluga, a Vipnet kao u svojoj ponudi ima OTT uslugu Vip Now koja nudi linearne kanale i sVOD sadržaj. Vip Now rješenje ne nudi sadržaj vlastite proizvodnje, ali sadrži više od 20 TV i 50 radijskih programa te u pretplati nudi iznimno atraktivnu ponudu filmova i serija i HBO on demand“, zaključuju u Vipnetu.

Još iz kategorije

Zbog mogućih prijevarnih radnji HAKOM pokrenuo inspekcijski nadzor nad operatorom usluge s posebnom tarifom

Zbog mogućih prijevarnih radnji HAKOM pokrenuo inspekcijski nadzor nad operatorom usluge s posebnom tarifom

14.02.2018. komentiraj

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pokreće inspekcijski nadzor nad tvrtkom DIMOCO, operatorom usluga s posebnom tarifom, a na temelju prijava korisnika zbog mogućih prijevarnih radnji.

Vipnet nastavlja s novim rješenjima i diže brzinu mreže

Vipnet nastavlja s novim rješenjima i diže brzinu mreže

14.02.2018. komentiraj

Vipnet je uz pomoć virtualne stvarnosti demonstrirao mobilne i fiksne tehnologije sljedeće generacije koje su već danas implementirane u živoj Vip mreži, a tijekom 2018. će imati veliki utjecaj na iskustvo korisnika. U fiksnom segmentu demonstrirane su brzine od 4 Gbit/s na kućnim modemima nove generacije koje Vipnet već testira s korisnicima, dok su u mobilnom segmentu demonstrirane 5G funkcionalnosti pri čemu je ostvarena brzina od 750 Mbit/s koju već danas podržava više od 10 posto mobilnih uređaja dostupnih u populaciji. Uz to Vipnet kreće s Docsis 3.1 i FTTH pristupnim tehnologijama koje donose velike brzine pristupa u fiksnom internetskom pristupu.

Vipnet u 2017. ostvario rast prihoda 2,6 posto i dobiti 9,6 posto

Vipnet u 2017. ostvario rast prihoda 2,6 posto i dobiti 9,6 posto

13.02.2018. komentiraj

Drugi po veličini domaći telekomunikacijski operater Vipnet je prema objavljenim poslovnim rezultatima na godišnjoj razini zabilježio rast prihoda 2,6 posto na 434,9 milijuna eura, dok je dobit prije kamata oporezivanja amortizacije i deprecijacije (EBITDA) porasla 9,6 posto na 108 milijuna eura.